Pekerjaan Yang Gaji “Lebat dan Masyuk” Tapi Kerja Nampak Biasa..
# Jenis Pekerjaan # Pengetahuan Pekerja

Pekerjaan Yang Gaji “Lebat dan Masyuk” Tapi Kerja Nampak Biasa..

post by Mas Jep

by Mas Jep

Dec 12, 2022
pada 9:46 AM

Pekerjaan Yang Gaji “Lebat dan Masyuk” Tapi Kerja Nampak Biasa..

Sikit lagi dah nak 2023 ni. Laju betul tahun ni berjalan. Rasa macam tak cukup tidur lagi tapi dan nak 2023, tapi dalam masa yang sama, macam macam juga terjadi kan 2023 ni? Tapi tu bukan benda yang kita nak cakap harini. Harini kita nak cakap sikit pasal… Korang tahu tak dalam dunia ni ada bermacam jenis kerja, tapi tak semua masyuk. Tapi ada beberapa kerja ni, orang cakap. Kerja biasa je weh. Tapi gaji kemain lebat dan masyuk!

Menerusi satu tweet dari @localrkyt mengenai “Pekerjaan apa yang ramai tak tahu income dia lebat, walaupun nampak biase-biase” mendapat sambutan yang meriah dari kalangan rakyat Malaysia. Antaranya…

1) Halal Executive, Income RM6,000!

2) Jual Mannga jeruk dekat traffic light, Sehari boleh dapat RM100!

4) Jual yasin dan tissu dekat Bukit Bintang. Nampak macam melawak, tapi kan ada orang dah bongkarkan income pendapatan dorang. Masyuk gaji besar weh!

5) Jadi writer, menarik ni kerja tak susah!

Sebenarnya banyak lagi macam pelukis, yang kerja kutip sampah depan rumah kita, agent takaful, youtuber, influencer banyak lagi lah. Korang rasa apa lagi kerja yang nampak macam simple je tapi gaji masyuk teruk? Baca detail komen netizen dekat sini