Evergreen Umum Beri Pekerja 11 Bulan Bonus Pertengahan Tahun Selepas Dahulu Viral Beri Bonus 52 Bulan Pada Pekerja!
# Trending Semasa # Others

Evergreen Umum Beri Pekerja 11 Bulan Bonus Pertengahan Tahun Selepas Dahulu Viral Beri Bonus 52 Bulan Pada Pekerja!

post by Mas Jep

by Mas Jep

Mar 16, 2023
pada 3:24 PM

Evergreen Umum Beri Pekerja 11 Bulan Bonus Pertengahan Tahun Selepas Dahulu Viral Beri Bonus 52 Bulan Pada Pekerja!Evergreen Marine Corp, sebuah syarikat penghantaran Taiwan yang mengendalikan salah satu syarikat penghantaran kontena terbesar di dunia, telah mengumumkan bahawa ia akan memberikan pekerja-pekerjanya bonus pertengahan tahun selepas tahun keuntungan yang memecahkan rekod.

 

 

Menurut pelbagai laporan media23, Evergreen akan memberi pekerja-pekerjanya sehingga 11 bulan gaji sebagai bonus pertengahan tahun, bergantung kepada prestasi dan kelayakan mereka. Perkara ini diumumkan selepas syarikat itu memberikan sehingga 52 bulan gaji sebagai bonus akhir tahun pada Disember 2022  yang menarik perhatian seluruh dunia.

 

 

Syarikat itu berkata bahawa bonus-bonus itu adalah cara untuk menunjukkan rasa terima kasih dan penghargaan kepada kakitangan mereka atas kerja keras dan dedikasi mereka di tengah-tengah pandemik global dan gangguan rantaian bekalan. Evergreen juga berkata bahawa ia berharap untuk mengekalkan dan menarik bakat dalam industri penghantaran yang kompetitif kini.

Baca Juga: Pelik! Perintah Mahkamah Membenarkan Lelaki Ini Datang Kerja Lewat Setiap Hari!

 

Evergreen menyatakan bonus-bonus yang diberikan mencerminkan prestasi kewangan cemerlangnya pada tahun 2022. Syarikat itu melaporkan keuntungan bersih sebanyak NT$153.9 bilion (S$7.3 bilion) untuk tahun 2022, meningkat daripada NT$5.6 bilion pada tahun 2021. Pendapatannya juga melonjak sebanyak 125 peratus berbanding dengan tahun sebelumnya kepada NT$478.4 bilion.

 

Syarikat itu juga mengaitkan kejayaannya dengan faktor-faktor seperti permintaan tinggi untuk penghantaran kontena, kadar angkutan yang lebih tinggi, kos bahan api yang lebih rendah, dan peningkatan kecekapan operasi. Evergreen juga mendapat manfaat daripada terlibat dalam insiden Terusan Suez pada Mac 2022, apabila salah satu kapalnya, Ever Given, menyekat laluan air penting itu selama enam hari. Insiden itu meningkatkan kesedaran jenama dan reputasi Evergreen kerana ia menangani krisis tersebut secara profesional dan bertanggungjawab.

 


 

Evergreen bukanlah satu-satunya syarikat penghantaran Taiwan yang telah memberikan pekerja-pekerjanya dengan bonus besar. Industri penghantaran Taiwan telah berkembang pesat di tengah pemulihan global dari pandemik Covid-19, kerana Taiwan adalah pengeksport utama elektronik dan barang-barang lain. Menurut data dari Kementerian Pengangkutan dan Komunikasi Taiwan, jumlah kontena Taiwan mencapai 16.23 juta unit setara dua puluh kaki (TEU) pada tahun 2022, meningkat sebanyak 12 peratus dari tahun 2021. 

 

 

Bukan mudah nak cari kerja jika dengan persaingan yang lebih tinggi sekarang ni. Korang boleh cuba untuk check dulu resume korang. Sebelum nak apply kerja tu pastikan resume TIP TOP tau!

 

Cuba semak RESUME anda secara PERCUMA disini > https://cutt.ly/p8zr02h