Punca Ramai Graduan Gagal Interview, Pakar Kami Jelaskan Satu Persatu Beserta Jawapan!
# Interview Tips Video

Punca Ramai Graduan Gagal Interview, Pakar Kami Jelaskan Satu Persatu Beserta Jawapan!

post by Ehsan

by Ehsan

Nov 28, 2019
pada 5:33 PM

Macam-macam tips admin dah kongsikan untuk korang yang bakal hadir interview ni. Betul, sebelum nak datang interview ni perlu siapkan diri betul-betul. Selidik soalan-soalan yang bakal ditanya dan praktis praktis praktis sampai lancar.

Ramai yang beranggapan perlu beri lebih tumpuan pada soalan yang challenging je. Salah tu korang, sebab soalan simple mudah ni lah yang ramai tergagap bila ditanya. Kenapa boleh jadi macam tu? Sebab tak pernah nak berlatih jawab soalan tu, dalam hati siap cakap 'soalan kacang boleh letak tepi.' Amboi yakin sungguh!

Jadi kali ini team MauKerja share cara-cara untuk jawab soalan ketika ditemuduga. Korang boleh check page youtube kami. Dan kali ni tip dia adalah bagaimana untuk jawab soalan "Tell Me About Yourself", gaji dan kekuatan dan kelemahan. 

Soalan-soalan ini amat popular untuk ditanyakan. Jawapan yang korang bagi ini akan bagi satu impression tentang diri korang. Memang soalan general je tapi koranag kena pandai nak jawab macam mana untuk betul-betul menjawab soalan. Jadi pastikan jawab dengan betul-betul dan jangan main-main. Jadi nak tahu apa contoh jawapan yang tak berapa nak kena sangat? 

 

Soalan Tell Me About Yourself

 

Soalan Berkaitan Gaji 

 

Soalan Tentang Kelemahan dan Kekuatan Calon