5 Nilai Permainan Video Yang Patut  Korang Apply Semasa Bekerja
# Pengetahuan Pekerja # Inspirasi & Kerjaya (Mau Sembang)

5 Nilai Permainan Video Yang Patut Korang Apply Semasa Bekerja

post by Mas Jep

by Mas Jep

Dec 14, 2020
pada 6:52 PM

KELEBIHAN

1 - Latihan dan peningkatan kebolehan fizikal dan mental

Telah terbukti dalam beberapa kajian bahawa jika anda bermain permainan setiap hari, kami dapat meningkatkan perhatian visual kami, lebih efisien dalam mengubah tugas, lebih cepat dalam tugas-tugas di mana kami harus melakukan pencarian visual atau membezakan objek untuk mereka bentuk / warna.

 

2 - Meningkatkan nilai positif

Permainan konsol dan komputer juga mempromosikan nilai-nilai seperti perpaduan, persahabatan, perpaduan dan rasa kepunyaan kumpulan. Adalah penting supaya pekerja memanfaatkan manfaat seperti ini untuk memperbaiki hubungan sesama pekerja.

 

3. Bijak membuat keputusan 

Oleh kerana terdapat banyak permainan berkumpulan, pemain perlu membuat keputusan dan tahu bahawa ini boleh mempunyai akibat, baik positif dan negatif, kepada pemain lain dalam permainan. Oleh itu, ia adalah satu cara yang memudahkan perkembangan empati.

 

4 - Menambah rasa kecekapan dan harga diri

Penggunaan permainan video juga mewujudkan perasaan harga diri dan persaingan kepada pemain. Oleh kerana semasa anda mengatasi cabaran dan tahap yang berbeza, anda merasa lebih baik dengan diri sendiri dan dapat menghadapi tujuan berikut.

 

5 - Menggalakkan kerja pasukan

Dalam permainan pasukan, pemain juga akan membangunkan kemahiran kerja berkumpulan kerana, kadang-kadang, mereka harus bersatu untuk mengatasi beberapa cabaran. Di samping itu, ia juga membolehkan mereka mengembangkan kemahiran lain seperti berfikir dengan cepat untuk bertindak dengan memuaskan sebelum masalah yang berlaku atau bahkan bekerja di bawah tekanan untuk mengelakkan kehilangan permainan.

 

DAPATKAN TIPS DAN TEKNIK NEGO GAJI DENGAN BETUL HANYA DI