Keliru gaji korang ni kecil ke besar? Ini Salary Guide korang patut tahu!
# Jenis Pekerjaan # Pengetahuan Pekerja

Keliru gaji korang ni kecil ke besar? Ini Salary Guide korang patut tahu!

post by Ani

by Ani

Sep 24, 2023
pada 3:11 PM

Keliru gaji korang ni kecil ke besar? Ini Salary Guide korang patut tahu!

Pendapatan adalah aspek penting dalam kehidupan kita. Ia mempengaruhi keputusan-keputusan yang kita buat dan gaya hidup seharian kita. Salah satu cara untuk mendapatkan gambaran tentang keadaan pendapatan kita adalah melalui ‘salary guide’ atau panduan gaji. 

Dalam artikel ini, admin akan share salary guide dalam bidang kerja korang yang sepatutnya korang tahu. Dengan korang tahu salary guide ni, maka dapatlah korang tahu berapa gaji korang patut dapat dan sebagainya.

Jom, admin share salary guide dengan korang:

1) Banking & Financial Services


2) Engineering


3) Finance & Accounting


4) Human Resources & Administrative


5) Information Technology


6) Property & Construction


7) Sales & Marketing


8) Supply Chain & Logistics

Kesimpulannya, ia amat penting untuk mengetahui gaji kita berpandukan ‘salary guide’. Mengetahui ‘salary guide’ memberikan kita gambaran yang lebih jelas tentang keadaan pendapatan kita dan memastikan kita dibayar secara adil. Ia membantu kita dalam perbincangan gaji, memastikan kita mendapatkan bayaran yang setimpal dan tidak diperas oleh majikan.

Kalau anda dah tak tahan nak kerja di syarikat yang tawarkan gaji sedikit dan nak cari peluang kerja lain yang lagi baik diluar sana, admin nak bagitahu antara altenatif yang anda boleh try dlm job-hunting ni adalah drop resume anda and nanti majikan yang akan contact korang dalam 72 jam (sekiranya relevan). Drop disini https://bit.ly/3Psih96 dan semoga dapat memudahkan anda mencari kerja.