Umur 75 Tahun Datang Mintak Kerja Sebab 11 Anak Taknak Tanggung
# Trending Semasa

Umur 75 Tahun Datang Mintak Kerja Sebab 11 Anak Taknak Tanggung

post by Muni

by Muni

May 25, 2023
pada 10:50 AM

Umur 75 Tahun Datang Mintak Kerja Sebab 11 Orang Anak Taknak Tanggung


 

Dalam dunia di mana usia tidak mengenal sempadan, kisah yang menyentuh hati muncul. Seorang pakcik berumur 75 tahun, datang untuk mencari pekerjaan. Ia mencabar jangkaan dan norma sosial. Walaupun usianya sudah lanjut, keazaman yang kuat untuk menyara kehidupan keluarganya, termasuk 11 anak daripada isteri pertamanya yang semuanya sudah berkahwin, dan isteri keduanya yang kurang upaya, mendorongnya untuk mencari kerja.

Usianya yang 75 itu telah mendorongnya untuk menyara isteri dan anak-anak yang menghadapi cabaran. Walaupun anak-anaknya sudah berkahwin, dia memahami kepentingan berdikari dan menjaga antara satu sama lain. Kisah ini diceritakan oleh jenjibam di Twitter.

Sebagai majikan yang penyayang dan memahami, dia telah memutuskan untuk memberi pekerjaan. Dia percaya setiap orang yang benar-benar ingin bekerja berhak mendapat peluang. Dia juga percaya dalam menyediakan ruang dan peluang untuk mereka yang ingin bekerja.

Pakcik itu juga bercerita tentang 11 orang anaknya yang tak memberi dia apa-apa duit langsung sehinggakan dia terpaksa mencari kerja.

Walau bagaimanapun, tumpuan cerita ini bukan tentang memberi pakcik itu pekerjaan. Sebaliknya, ia menggambarkan realiti yang menyedihkan bahawa sesetengah anak-anak sering mengabaikan ibu bapa mereka. Seorang bapa tunggal dapat menyara 11 anaknya, tetapi anak-anak itu sukar memberikan bantuan kepada bapa mereka walaupun sedikit, adalah menyakitkan.

Semoga pakcik sihat dan bersemangat dalam menyara keluarga. Ketabahan dan keazaman beliau dalam menyara orang yang disayangi adalah inspirasi kepada kita semua.

 

Kalau korang masih dalam dilemma nak cari kerja, jom drop resume korang

boleh drop kat sini dan biar AI tolong korang carikan kerja