Setiap Hari Dihina Dan Dimaki, Staf Lelaki Menangis Makan Seorang Diri
# Trending Semasa

Setiap Hari Dihina Dan Dimaki, Staf Lelaki Menangis Makan Seorang Diri

post by Muni

by Muni

May 27, 2023
pada 3:39 PM

Setiap Hari Dihina Dan Dimaki, Staf Lelaki Menangis Makan Seorang Diri

 

Baru-baru ini, tular satu video menunjukkan seorang pekerja di sebuah pasar mini menangis ketika sedang makan mendapat perhatian ramai orang. Video itu telah menyedihkan ramai orang dan mengingatkan mereka tentang situasi yang sama yang mereka alami. Dalam video itu jelas menunjukkan pemuda itu sangat sedih kerana sering dimarahi setiap hari.

Bekerja di pasar mini bukanlah kerja yang mudah dan tidak semua orang boleh mengalaminya. Namun, pemuda itu harus menjaga hati dan tetap kuat untuk menyara kehidupan dan menyara keluarganya. Video tersebut yang berdurasi 38 saat telah tersebar selama 3 hari dan telah ditonton lebih 9 juta kali oleh pengguna TikTok.

Mereka yang bekerja dalam bidang ini faham dan pernah menghadapi layanan yang tidak menyenangkan dan kadangkala mereka dilayan seperti sampah. Melihat komen yang ditulis di bawah video tersebut, ramai yang berasa simpati dan memahami perasaan sedih yang dialami pekerja itu. Terutama bagi mereka yang juga bekerja dalam bidang khidmat pelanggan, mereka sukar untuk menangani tekanan dan kritikan setiap hari.

Ramai yang mendoakan dan berharap agar rezeki pekerja tersebut dipermudahkan. Mereka berharap pemuda itu mendapat kekuatan dan semangat untuk terus mengharungi segala dugaan yang dihadapi. Komen-komen di video tersebut menunjukkan bahawa empati masih wujud antara kita, dan kita mesti menyokong satu sama lain dan memahami beban yang ditanggung oleh orang lain.

Kisah seorang pekerja pasar mini muda yang menangis mengingatkan kita semua bahawa di sebalik setiap pekerjaan dan profesion, ada orang yang mempunyai perasaan, tekanan dan masalah peribadi. Dalam dunia yang sibuk dan kadangkala tidak sensitif terhadap perasaan orang lain, adalah penting untuk kita menghormati, memahami dan menyokong satu sama lain.

Semoga kisah ini dapat menjadi peringatan kepada kita semua agar lebih peka dengan orang sekeliling dan memberi sokongan kepada mereka yang menghadapi kesusahan. Kita tidak pernah tahu apa yang orang lain lalui dalam hidup mereka, dan oleh itu, marilah kita berbuat baik dan menyokong satu sama lain dalam semua situasi.

 

Kalau korang masih dalam dilemma nak cari kerja, jom drop resume korang

boleh drop kat sini dan biar AI tolong korang carikan kerja