Berhenti Kerja Pasaraya! Sekarang Buat DUIT RM22k Sebulan Main GAME kat RUMAH !
# Trending Semasa

Berhenti Kerja Pasaraya! Sekarang Buat DUIT RM22k Sebulan Main GAME kat RUMAH !

post by AzSyuk

by AzSyuk

May 31, 2023
pada 10:26 AM

Berhenti Kerja Pasaraya! Sekarang Buat DUIT RM22k Sebulan Main GAME kat RUMAH !


Ini baru lah boleh dikatakan senang buat duit ! Danielle Howell, seorang wanita berusia 20 tahun, adalah seorang arkitek profesional dalam permainan video game 'The Sims' - dia mendapatkan lebih dari £4000 (RM22,000) sebulan dengan membina rumah-rumah maya termasuk Hogwarts dan Kilang Coklat Willy Wonka.Danielle Howell, 20 tahun, mampu mendapatkan lebih RM22,000 hanya dalam beberapa minggu dengan membina rumah-rumah mewah dalam permainan video popular The Sims. Setelah meninggalkan kerjanya di sebuah supermarket, Danielle bermain The Sims sepenuh masa dan telah membina segala-galanya dari Istana Hogwarts seperti dalam filem Harry Potter sehingga Bikini Bottom dalam Spongebob Squarepants.

 


Danielle, yang berasal dari Alabama, Amerika Syarikat, berkata: "Semasa saya bekerja di pasaraya itu saya rasa burnout. Orang di sana yang menonton video-video saya akan bertanya mengapa saya masih bekerja di sana. Suatu hari, saya memutuskan saya tidak mahu berada di tempat kerja sambil memikirkan apa yang sebenarnya saya mahu lakukan, saya sepatutnya melakukannya sahaja." "Jadi, saya serahkan notis berhenti dan mula memuat naik video lebih kerap dan kemudian pengikut-pengikut saya meningkat dan saya mula mendapat lebih banyak sponsor"

Danielle berkata dia tidak pernah terlibat dalam industri reka bentuk dalam kehidupan sebenar, tetapi bakatnya terletak pada fakta bahawa dia telah bermain The Sims sejak berusia tujuh tahun. Danielle telah menerima permintaan untuk membina bangunan berdasarkan rancangan TV dan filem terkenal, termasuk Monsters Inc, rumah dari Family Guy, Kastil Hogwarts, dan rumah dari filem Disney Encanto.

 

Beberapa video paling popularnya termasuk 'building ASMR', di mana Danielle memfilimkan proses reka bentuknya dan mengeluarkan semua bunyi dalam permainan kecuali bunyi membina. Katanya, video-video ini boleh mengambil masa sehingga enam jam. Sementara itu, beberapa reka bentuknya dalam The Sims 4 boleh di download oleh pemain lain, termasuk rumah 'Twilight' yang telah dimuat turun lebih dari 9,400 kali.

Pada masa depan, dia ingin mula bekerja pada reka bentuk baru berdasarkan rancangan TV dan media terkenal lain. Danielle berkata: "Saya sangat-sangat ingin mencuba membina Kilang Coklat Willy Wonka - saya tahu apa-apa adalah mungkin tetapi itu akan menjadi perkara yang paling memakan masa tetapi hasil akhirnya akan menjadi menakjubkan. The Sims 4 baru-baru ini menjadi permainan percuma untuk pemain di Xbox, Playstation, PC, dan Mac.