Bukan Petronas Je, Ini Lagi 5 Company Engineering Terbaik Kalau Korang Nak Kerja Dalam Bidang Engineering
# Jenis Pekerjaan # Pengetahuan Pekerja

Bukan Petronas Je, Ini Lagi 5 Company Engineering Terbaik Kalau Korang Nak Kerja Dalam Bidang Engineering

post by Ani

by Ani

Dec 8, 2023
pada 11:59 AM

Bukan Petronas Je, Ini Lagi 5 Company Engineering Terbaik Kalau Korang Nak Kerja Dalam Bidang Engineering

Kalau selama ni korang rasa mesti kerja dengan Petronas je yang power dalam bidang engineering, slow down bro! Ada lagi 5 company engineering yang boleh buat korang terjah dalam dunia kejuruteraan. Jom tengok!

1. Petronas

petronas

Petronas ni macam superstar dalam dunia minyak dan gas Malaysia. Siapa je yang tak kenal kan? Power gila dalam explore dan produce minyak, plus masuk petrokimia dan renewable energy. Nak gaji besar? Average gaji RM80,000 setahun. Meh try apply job Petronas kat sini!

2. Intel

Intel

Intel ni bukan main-main, korang. Kalau korang suka bidang teknologi, hardware, semikonduktor, Intel adalah jawapannya. Operasi kat Malaysia dia fokus kat assemble dan test semikonduktor. Average gaji? RM75,000 tahunan. Kalau power dalam bidang tech, jangan malu-malu, apply job di Intel sekarang!

3. Michelin

Michelin

Michelin bukan je buat tayar, diorang buat tayar yang power gila! Habis 123 kilang di 26 negara, diorang ni main peranan besar dalam industri tayar. Malaysia pun ada operasi, buat tayar kereta dan motor. Nak jadi pakar tayar? Average gaji dalam RM65,000 setahun. Jangan tunggu lagi, apply job di Michelin cepat!

4. Shell

shell

Shell ni memang giant dalam minyak dan gas. Dengan HQ kat London, diorang operate lebih 99 negara. Dikenali dengan kepakaran explore minyak, refine petroleum, dan terlibat dalam renewable energy. Gaji? Average RM60,000 setahun tau. Nak try luck, apply job di Shell sekarang!

5. Micron

micron

Micron ni powerhouse dalam dunia semikonduktor. Dengan HQ kat Idaho, USA, diorang hasilkan memory dan storage solution yang high-tech. Operasi kat Malaysia fokus kat DRAM dan NAND flash memory. Average gaji? RM55,000 setahun. Nak jadi superhero dalam bidang semikonduktor? Apply job di Micron terus!

6. SLB (Schlumberger Limited)

slb

SLB ni veteran dalam industri minyak. Bukan saja dah berdiri sejak 1927, diorang jugak operate dalam 120 negara. Dengan pelbagai perkhidmatan oilfield, SLB ni punya operasi kat Malaysia. Gaji purata dalam RM50,000 setahun. Kalau nak join gang SLB, apply job di SLB disini sekarang!

Jadi, kalau korang tengah cari destinasi terbaik untuk kerjaya kejuruteraan korang tu, jangan lupa check out syarikat ni. Siapa tahu, mungkin satu daripadanya adalah pilihan terbaik untuk korang shine dalam dunia kejuruteraan! Chill and good luck! 


Maukerja tempat paling ngam untuk korang cari peluang pekerjaan. Ada berlambak kerja kosong menanti korang! Explore kerja kosong disini. 


Cari Peluang Kerja Dengan Maukerja Disini: