Daizy Jeez's avatar'
Daizy Jeez1 bulan yang lepasMauLuah

Kalau jadi fresh graduate memang ada tiket khas ke untuk atasan jadikan kita kuli, contohnya macam cuci toilet, susun barang stor, cuci longkang sedangkan dah ada pekerja am.. Adakah memang begitu?

0
N** I**** S***** b**** S********* *'s avatar'
N** I**** S***** b**** S********* *1 bulan yang lepas
Ye, akan ade jenis2 company mcam Tu. Cam sy dulu, diorg sruh sapu, bersihkan ofis, lap tingkap, buat kopi... Bnda2 remeh la. Mmg awak rase mcam " ehhh, bukan keje aq NI" tapi bile ade project baru, diorg pggil sy, ajar sy elok2. Xde dh la sy cuci toilet ape smua, just buat kopi la utk senior. Diorg ni bukan ape, diorg xnak tgok kite relax dekat opis, cam sy dulu diorg xnak bagi sy relax takut bos besar tgok Kan. Klau awk rase mcam melebih plak kerja diorg bagi Tu, tolong la Tanya atau cakap something, jgan berdiam diri.
0
Yusrina Aqilah's avatar'
Yusrina Aqilah1 bulan yang lepas
Tidak semestinya begitu. Sebagai seorang fresh graduate, anda mempunyai peluang untuk menunjukkan potensi dan kemahiran anda kepada atasan. Walaupun mungkin anda mungkin diberi tugas-tugas asas untuk memulakan, jangan malu untuk meminta tugas yang lebih mencabar dan berkaitan dengan bidang pendidikan anda. Perlu diingat bahawa setiap pekerjaan memerlukan proses pembelajaran dan pengalaman, jadi jangan terlalu tergesa-gesa untuk mendapatkan tugas yang lebih penting.
1