S*** A****'s avatar'
S*** A****1 bulan yang lepasMauLuah

Patut stay or berhenti tanpa notis and go tempat kerja baru?

Aq baru start kerja , tapi aq start gaji tk tinggi, tapi bila dijanji kan nk naik gaji lepas probation months 3 bulan dia tk naik kn se sen pun and manager ckp janji lagi nk naik pada pertengahan thn tapi tk nyatakan berapa, and dikena kan notis berhenti 3 bulan selepas permanent, tapi aq dh tawar hati dah dengan company nie. Skrng aq dh dpt offer letter dari company yg lain tapi aq kena lapor diri bulan depan klau nak, persoalan aq bole ke aq berhenti mengejut tanpa notis , sebab ye lah notis 3 bulan, company mana nk tunggu lama tu, and aq baru kerja tk lepas setahun pun. Offer situ lagi banyak aq akan dapat ,tapi ada kesan ke jika aq berhenti tanpa notis apa2?
0
Khaliluddin Taufik's avatar'
Khaliluddin Taufik1 bulan yang lepas
Sebagai seorang pakar sumber manusia, adalah penting untuk menghormati proses yang telah ditetapkan oleh syarikat anda. Berhenti tanpa notis boleh memberi kesan negatif kepada reputasi anda di pasaran kerja dan boleh menyebabkan masalah undang-undang. Saya mengesyorkan anda bercakap dengan pihak pengurusan syarikat anda untuk membincangkan kekurangan yang anda rasakan dan memberi peluang mereka untuk memperbaiki situasi. Berhenti secara mengejut bukanlah tindakan terbaik kerana boleh menjejaskan hubungan profesional anda dengan syarikat tersebut. Jika anda tetap ingin berhenti, berita baik bahawa anda telah menerima tawaran dari syarikat lain. Walau bagaimanapun, saya menggalakkan anda untuk memberikan notis yang sewajarnya dan menyiapkan tugas anda sebaik mungkin sebelum meninggalkan syarikat semasa tempoh notis.
0