Kembali
Polis DiRaja Malaysia (PDRM) banner company

Polis DiRaja Malaysia (PDRM)

Company SSM No PDRM · 50-200 Employees · Government / Defence

0 Peluang Pekerjaan
Peluang Pekerjaan

Tentang Kami

Polis Diraja Malaysia terdiri daripada 137,574 pegawai kanan polis, pegawai rendah polis dan pegawai awam. Keanggotaan ini mencerminkan kepelbagaian penugasan yang dijalankan oleh PDRM, dari Tugas Am yang menjalankan tugas tradisional kepolisan dan sentiasa berdampingan dengan rakyat, sehinggalah ke Pasukan Gerakan Am yang menjalankan tugas-tugas 'non-regulatory' seperti pencegahan kemasukan pendatang tanpa izin dan peperangan menentang kebangkitan pengganas komunis suatu ketika dahulu.

Dalam melaksanakan amanah serta tanggungjawab yang disandarkan oleh rakyat, PDRM dibantu oleh kumpulan sokongan yang terdiri dari Polis Tambahan, Sukarelawan Polis, Polis Bantuan, Kadet Polis dan kakitangan awam. Kumpulan ini memainkan peranan yang penting dalam menentukan keselamatan dan kesejahteraan negara.

Polis DiRaja Malaysia adalah salah satu perkhidmatan yang terbesar di negara ini. Oleh kerana fungsinya yang berbeza-beza dan unik maka sudah semestinya ia memberi banyak peluang yang tidak boleh didapati dalam perkhidmatan lain. Pelbagai bahagian yang terdapat di dalamnya boleh menawarkan peluang kerjaya yang mencabar dan menyeronokkan. Di samping berpeluang berkhidmat untuk negara, anda juga dapat mencungkil dan mengasah bakat terpendam yang mungkin ada pada diri anda.

Maklumat Syarikat

Nama Syarikat

Polis DiRaja Malaysia (PDRM)

Jenis Syarikat

Government

Saiz Syarikat

50-200

Industri

Government / Defence

No. SSM Syarikat

PDRM

Peluang Pekerjaan

0

Alamat Syarikat

Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia, Bukit Aman, WP Kuala Lumpur, 50560, Malaysia

Peluang Pekerjaan