jobs in Akademi Dr Azizul Amar

Akademi Dr Azizul Amar

Tentang kita

Pertubuhan Latihan CPR 1Malaysia atau lebih dikenali sebagai CPR Malaysia adalah sebuah Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang berdaftarkan dibawah Jabatan Pendaftar Pertubuhan pada Ogos 2016.

 

Pada 1 Januari 2021, CPR Malaysia telah melakukan penjenamaan semula atau rebranding. CPR Malaysia, kini dikenali sebagai AKADEMI DR AZIZUL AMAR.

 

Akademi Dr Azizul Amar merupakan sebuah institusi latihan yang menawarkan program secara online dan offline yang berkualiti kepada semua peringkat umur.

 

Ianya diasaskan dan dipengerusikan oleh Dr Azizul Amar Rahmat kerana ikrar dan janji yang telah dibuat oleh beliau. Beliau telah membuat ikrar dan berjanji untuk melatih sekurang-kurangnya seorang yang terlatih dengan ilmu CPR di setiap rumah.

 

Ikrar dan janji ini dibuat selepas beliau kehilangan ayah kandungnya sendiri yang meninggal dunia ditempat awam akibat serangan jantung.

 

Ketika kejadian tersebut, arwah ayah beliau jatuh rebah akibat serangan jantung di kawasan yang terdapat ramai orang. Orang awam yang berada di tempat kejadian mendapati arwah tidak sedar , tiada pernafasan dan tiada nadi.

 

Panggilan kecemasan di buat untuk memohon bantuan Ambulans. Malangnya ambulans  tidak mampu sampai dalam masa 4 minit dan walaupun terdapat ramai orang di tempat kejadian tetapi tiada sesiapa mampu memberi bantuan CPR.

 

Pada saat itu, Dr Azizul Amar telah berikrar dan berjanji pada diri sendiri untuk mulakan misi melatih 1 Rumah : 1 Terlatih CPR agar mereka boleh memberi tindakan awalan sekiranya kecemasan berlaku pada ahli keluarga sendiri.


Last Active

Invalid Date

Jobs Open

0

Industry

Penjagaan Kesihatan / Perubatan

Saiz Syarikat

30-100

Jenis Syarikat

Small-Medium Enterprize

Soal Jawab Syarikat

Tanya soalan dan majikan akan menjawab tentang syarikat ini

Anda mempunyai sebarang soalan?

ricebowl

Anda perlu log masuk untuk bertanya soalan.

Log masuk atau Daftar

>


Kerja oleh syarikat ini (0 Kerja Kosong)