Kembali
Allianz Malaysia Berhad banner company

Allianz Malaysia Berhad Allianz Malaysia Berhad is top company

Company SSM No 12428-W · 50-200 Employees · Insurance

5 Peluang Pekerjaan
Peluang Pekerjaan

Tentang Kami

Allianz bermula di Jerman lebih daripada 120 tahun yang lalu pada tahun 1889. Pada masa kini, Allianz adalah salah satu daripada pembekal insurans dan perkhidmatan kewangan terkemuka di dunia. Allianz menyediakan lebih daripada 78 juta pelanggan di seluruh dunia dengan pelbagai perkhidmatan dalam bidang insurans harta dan kemalangan, insurans hayat dan kesihatan, serta pengurusan aset.

Allianz Malaysia Berhad (AMB) merupakan sebahagian daripada Kumpulan Allianz. AMB, sebuah syarikat pemegang pelaburan, mempunyai dua anak syarikat yang dimiliki sepenuhnya - Allianz Life Insurance Malaysia Berhad (“Allianz Life”) dan Allianz General Insurance Company (Malaysia) Berhad (“Allianz General”).

Allianz Life menawarkan pelbagai insurans hayat dan kesihatan serta produk berkaitan pelaburan, dan merupakan salah satu daripada syarikat insurans hayat yang berkembang paling pesat di Malaysia. Allianz General adalah salah satu daripada syarikat insurans am terkemuka di Malaysia dan menawarkan pelbagai perkhidmatan dalam insurans kenderaan bermotor, barisan peribadi, perniagaan kecil hingga sederhana, dan risiko industri besar.

Dengan 36 cawangan di bandar-bandar utama di seluruh negara, Allianz Malaysia bertujuan untuk membezakan dirinya sebagai penyedia perkhidmatan kewangan yang paling dipercayai untuk memenuhi keperluan sepanjang hayat rakyat Malaysia dan pada masa yang sama, memainkan peranan sebagai warganegara korporat yang bertanggungjawab.

Allianz adalah majikan peluang saksama, dan oleh itu, menyambut permohonan tanpa mengira etnik atau latar belakang budaya, umur, jantina, kewarganegaraan, agama, kecacatan, orientasi seksual atau apa-apa ciri yang dilindungi. Kepelbagaian pemikiran merupakan sebahagian penting daripada budaya syarikat kami.

Nota: Allianz tidak akan menerima sebarang resume yang tidak dikehendaki dari mana-mana sumber kepada emel pekerja kami selain dari calon secara langsung. Kami tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang yuran dan caj yang dikenakan.

Album Syarikat

Lihat lagi
Album of Allianz Malaysia Berhad - image no.1
Album of Allianz Malaysia Berhad - image no.2
Album of Allianz Malaysia Berhad - image no.3
Album of Allianz Malaysia Berhad - image no.4
Album of Allianz Malaysia Berhad - image no.5
Album of Allianz Malaysia Berhad - image no.6

Maklumat Syarikat

Nama Syarikat

Allianz Malaysia Berhad

Jenis Syarikat

Recruitment Agency

Saiz Syarikat

50-200

Industri

Insurance

No. SSM Syarikat
Top company badge

12428-W

Peluang Pekerjaan

5

Laman Web Syarikat

https://careers.allianz.com/

Media Sosial Syarikat

Alamat Syarikat

Level 29, Menara Allianz Sentral, 203, Jalan Tun Sambanthan, Kuala Lumpur Sentral, WP Kuala Lumpur, 50470, Malaysia

Peluang Pekerjaan

Executive Life Branch Operations (Muar) Sepenuh Masa

Undisclosed
Closing
12 Dec 2023

Customer Service Officer (Inbound Call) Separuh Masa

Undisclosed
Closing
11 Dec 2023

Temporary Clerk Separuh Masa

Undisclosed
Closing
10 Dec 2023