Kembali
Hong Leong Bank Berhad banner company

Hong Leong Bank Berhad Hong Leong Bank Berhad is top company

Company SSM No 97141-X · >500 Employees · Banking / Finance

124 Peluang Pekerjaan

Tentang Hong Leong Bank Berhad

Kami adalah digital di segenap intinya. Hong Leong Bank Berhad merupakan sebuah syarikat perkhidmatan kewangan serantau terkemuka yang berkantor pusat di Malaysia, dengan kehadiran kukuh di Singapura, Hong Kong, Vietnam, Kemboja, dan China. Sebagai institusi yang berfokus kepada teknologi, kami memberi keutamaan kepada pembangunan keupayaan kewangan untuk memenuhi keperluan pelanggan kami di lima wilayah dinamik ini. Hong Leong Bank Berhad, sering dirujuk sebagai "HLB," adalah sebuah syarikat tersenarai awam di Bursa Malaysia dan merupakan anggota utama Kumpulan Hong Leong. Akar kami terbenam dalam keusahawanan Malaysia, dan ibu pejabat kami terletak di bandar yang bertenaga Kuala Lumpur. HLB berpunca dari tahun 1905 apabila ia asalnya diperbadankan sebagai Kwong Lee Mortgage and Remittance Company di Kuching, Sarawak. Kemudian, pada tahun 1934, ia menjadi Kwong Lee Bank Limited, membawa warisan sebagai salah satu institusi kewangan tempatan tertua di Malaysia. Pada Mei 1982, Kwong Lee Bank Berhad menjadi sebahagian daripada Kumpulan MUI dan diubah namanya menjadi Malayan United Bank Berhad pada 2 Februari 1983. Pada tahun 1989, ia mengambil nama MUI Bank. Di bawah bendera MUI Bank, rangkaian cawangan kami berkembang dari 11 kepada 35 cawangan di seluruh negara. Di dalam landskap kewangan yang berubah dengan cepat pada hari ini, yang ditandai oleh kemajuan teknologi yang pantas, kami mengakui kepentingan menyesuaikan diri dengan harapan dan aspirasi pelanggan kami. Keserasian ini adalah penting untuk perjalanan kami yang berterusan dalam mengembangkan keupayaan dan produk dan perkhidmatan perbankan inovatif yang berpaksikan keperluan pelanggan kami. Falsafah asas HLB adalah tentang menjadi "Digital pada Pusatnya." Falsafah ini terus mendorong komitmen kami terhadap inovasi dan penggunaan strategik teknologi untuk meningkatkan kecekapan, produktiviti, dan pengalaman keseluruhan pelanggan. Selain itu, kami berdedikasi untuk memastikan kebolehan pekerja kami dengan secara berterusan meningkatkan kecekapan dan set kemahiran mereka. Ambisi digital kami adalah untuk sentiasa menyampaikan pendekatan yang dipersonalisasi dan mencipta pengalaman perbankan yang lebih mudah, lebih cekap, dan lancar bagi pelanggan kami, membolehkan mereka untuk menjalani kehidupan "tanpa gangguan."

Misi

Misi kami adalah menjadi sebuah syarikat perkhidmatan kewangan yang sangat digital dan inovatif yang membantu pelanggan kami berjaya melalui perbankan yang mudah, relevan, adil, dan peribadi.

Budaya Kerja di Hong Leong Bank Berhad

  • Kerjasama dan kerja berpasukan adalah teras budaya kami, membentuk persekitaran di mana sumbangan setiap individu dihargai.
  • Inovasi digalakkan, dengan peluang bagi pekerja untuk menyumbang idea baru dan memacu perubahan positif.
  • Integriti dan kelakuan etika adalah tidak boleh ditawar, membimbing tindakan dan keputusan kami dalam setiap aspek perniagaan.
  • Kesejahteraan pekerja diberi keutamaan, dengan inisiatif untuk menyokong imbangan kerja-hidup dan menggalakkan gaya hidup sihat.

Faedah Bekerja di Hong Leong Bank Berhad

  • Pakej gaji yang kompetitif dan bonus berasaskan prestasi memberi ganjaran kepada sumbangan anda.
  • Program kesihatan dan kecergasan yang komprehensif memastikan kesejahteraan fizikal dan mental pekerja.
  • Peluang pembelajaran dan pembangunan berterusan memberi keupayaan kepada pekerja untuk meningkatkan kemahiran dan berkembang dalam kerjaya mereka.
  • Program pengiktirafan pekerja merayakan pencapaian dan membina budaya penghargaan.

Peluang Kenaikan Pangkat di Hong Leong Bank Berhad

Kami berkomitmen untuk memelihara bakat dan menyediakan laluan kerjaya yang jelas untuk kemajuan kerjaya, dengan peluang pertumbuhan berdasarkan prestasi dan dedikasi. Program pembangunan kerjaya yang tersusun dan inisiatif mentor memastikan pekerja mempunyai sokongan yang diperlukan untuk mencapai potensi penuh mereka.

Sertai Kami Hari Ini

Temui peluang kerjaya yang menarik, semak kekosongan kerja terkini, dan mohon sekarang untuk meneroka lebih banyak peluang kerjaya dengan Hong Leong Bank Berhad!

Album Hong Leong Bank Berhad

Lihat lagi
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.1
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.2
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.3
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.4
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.5
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.6

Maklumat Hong Leong Bank Berhad

Nama Syarikat

Hong Leong Bank Berhad

Jenis Syarikat

Multinational

Saiz Syarikat

>500

Industri

Banking / Finance

No. SSM Syarikat

97141-X

Peluang Pekerjaan

124

Laman Web Syarikat

Budaya dan Faedah Pekerja

Faedah Kewangan

Alamat Hong Leong Bank Berhad

No 105 & 106, Jalan Besar, Kampung Sepakat, Masai, Johor, Malaysia

Peluang Perkerjaan Hong Leong Bank Berhad

Lihat Semua

Executive - Business - Corporate Banking (Credit Processing) Sepenuh Masa

Undisclosed
Closing
16 Jun 2024

Account Relationship Manager (Klang Valley) Sepenuh Masa

Undisclosed
Closing
16 Jun 2024

Manager - Business - Corporate Banking Sepenuh Masa

Undisclosed
Closing
16 Jun 2024