Kembali
Hong Leong Bank Berhad banner company

Hong Leong Bank Berhad

Company SSM No 97141-X · >500 Employees · Banking / Finance

46 Peluang Pekerjaan

Tentang Hong Leong Bank Berhad

Hong Leong Bank Berhad merupakan sebuah syarikat perkhidmatan kewangan serantau berpangkalan di Malaysia, dengan kehadiran di Singapura, Hong Kong, Vietnam, Cambodia, dan China. Sebagai sebuah institusi yang memberi tumpuan kepada teknologi, kami menekankan pembangunan kemampuan kewangan untuk melayani pelanggan di seluruh lima wilayah ini. Hong Leong Bank Berhad, sering dirujuk sebagai "HLB," adalah sebuah syarikat tersenarai di Bursa Malaysia dan merupakan sebahagian daripada Kumpulan Hong Leong. Akar umbi kami tertanam dalam keusahawanan Malaysia yang kukuh, dan ibu pejabat kami terletak di bandar raya yang dinamik, Kuala Lumpur.

HLB menjejak asalnya ke tahun 1905 ketika ia pertama kali ditubuhkan sebagai Kwong Lee Mortgage and Remittance Company di Kuching, Sarawak. Kemudian, pada tahun 1934, ia menjadi Kwong Lee Bank Limited, membawa warisan menjadi salah satu institusi kewangan tempatan tertua di Malaysia. Pada Mei 1982, Kwong Lee Bank Berhad diambil alih oleh Kumpulan MUI dan ditukar nama kepada Malayan United Bank Berhad pada 2 Februari 1983. Pada tahun 1989, ia dinamakan semula sebagai MUI Bank. Di bawah bendera MUI Bank, rangkaian cawangannya berkembang dari 11 hingga 35 cawangan di seluruh negara.

Dalam landskap kewangan yang berubah dengan cepat, selari dengan perubahan teknologi yang pesat, menyelaraskan diri dengan harapan dan aspirasi pelanggan adalah penting bagi usaha berterusan kami untuk membangunkan kemampuan, produk, dan perkhidmatan perbankan yang berpaksikan kepada keperluan pelanggan. Falsafah HLB yang mengedepankan "Digital at the Core" akan terus mendorong kami untuk berinovasi dan menggunakan teknologi untuk meningkatkan kecekapan dan produktiviti, memperbaiki pengalaman pelanggan secara keseluruhan, dan memastikan bahawa tenaga kerja kami sentiasa relevan dengan mengembangkan kecekapan dan kemahiran pekerja. Ambisi digital kami adalah untuk sentiasa menyediakan pendekatan yang peribadi kepada pelanggan dan pengalaman perbankan yang lebih mudah, lebih cekap, dan lancar bagi mereka untuk menjalani kehidupan tanpa gangguan.

Sertai kami di Hong Leong Bank Berhad dan jadilah sebahagian daripada perjalanan dinamik kami di dunia perbankan dan perkhidmatan kewangan.

Album Hong Leong Bank Berhad

Lihat lagi
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.1
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.2
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.3
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.4
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.5
Album of Hong Leong Bank Berhad - image no.6

Maklumat Hong Leong Bank Berhad

Nama Syarikat

Hong Leong Bank Berhad

Jenis Syarikat

Multinational

Saiz Syarikat

>500

Industri

Banking / Finance

No. SSM Syarikat

97141-X

Peluang Pekerjaan

46

Laman Web Syarikat

https://www.hlb.com.my/en/personal-banking/about-us/careers.html

Media Sosial Syarikat

social media

Alamat Hong Leong Bank Berhad

No 105 & 106, Jalan Besar, Kampung Sepakat, Masai, Johor

Peluang Perkerjaan Hong Leong Bank Berhad

Lihat Semua

Manager, Building cum 11kV HT Chargeman Sepenuh Masa

Undisclosed
Closing
8 May 2024

Executive, Regulatory Compliance Sepenuh Masa

Undisclosed
Closing
6 May 2024

Manager - Business - Corporate Banking (BCB Bancassurance) Sepenuh Masa

Undisclosed
Closing
6 May 2024