Luahan saya tidak berniat memburukan siapa-siapa. Hanya luahan hati sebagai manusia biasa
Saya dah bkrja di syarikat skarang hampir 3tahun. Slame mase ini, sye xbrkira buat krja dgn kwn2. Ade kala smpai kje sye trgendala sbb tlg krja org (silap sye sndri tak berani brsuara). Sye xkisah semua tu walaupun dieorg brkira kje dgn sye. Mne yg mampu sye tlg. Klau dieorg xdtg sye backup kje die even ade yg department lain. (Sbb boss mntk sye tl ... Read More

muhammad Faris bin izuddin
2 bulan yang lepas

Pendapat sy.. Jalan terbaik utk protect diri awak.. Apa2 kerana anda Nak buat pastikan biar asa bertulis by email dan CC pada bos. Utk protect diri kita juga. X Salah membantu, akan jadi masalah bila bos blame kita x perform.


Saya baru keje 3 bln dalam satu kedai retail ni baru je saya confirm tapi saya dah bagi notis berhenti kerja seminggu lebih
Jadi dieorg kata saya kene bagi notis 1 bln sebab saya baru confirm kalau saya ikut tarikh last yang saya bagi contohnya saya bagi hari ini surat resign dan saya last hujung bulan ni saya kene blacklist untuk join kedai tu or mana² kedai retail betul ke?
No Answer Yet


Patut ke saya complain dekat bos pasal masalah disiplin rakan kerja saya?
Saya ada problem dengan rakan sekerja saya. Mereka asyik balik kerja 1 jam awal daripada waktu sepatutnya mereka habis kerja dan masuk kerja lambat sepatutnya pukul 8 pagi tapi datang lewat setengah jam atas alasan beli sarapan dan juga sepatutnya habis pukul 5 ptg balik tapi balik pukul 4 ptg. Kawan2 suruh complaint kat bos tapi saya takut sebab b ... Read More

Carrucci Lewis
1 tahun yang lepas

are you looking for a job we have different vacancies at the airport now contact us via email or number for more info (+601131221309)


Bila rakan sekerja tak buat kerja tapi dapat bonus sama rata, patut tak inform boss?
Aku kerja kat satu company ni dan aku ada sorang teammate dalam team aku yang memang tak buat kerja, kerja dia tak main game, tengok youtube. Boss pulak kalau jenis team tu perform, memang dia tak monitor dah. Yang aku geram kat sini, aku dapat tahu bonus dia sama macam kitaorang yang buat kerja ni. Patut tak aku report dengan boss aku pasal pera ... Read More

M*** H**** b** m*****
1 tahun yang lepas

bagi pendapat Sye perlu menasihati beliau dahulu sebelum inform boss.


Bila selalu diganggu oleh rakan sekerja sehingga membuatkan kerja tidak selesa.
Cerita kalini lain skit dari yang lain. aku pun tak tahu nak start dari mana. tapi satu, jangan share nama aku, kerja semua. ni cerita paling rare aka tak tahu nak cakap macam mana. rare lah. dapat bos "gay". aku ni dah berkahwin, anak pun dah 2. tapi kecik lagi la. nak dijadikan cerita aku ni bekerja la dekat satu company ni, keje bese bese je. t ... Read More

S*** M*** F****
1 tahun yang lepas

zaman sekolah bolehlah kene buli or caci and all . but in a workplace , take action professionally or personally because hari hari kene pergi kerja right .


Saya dari penang .. Saya bekerja di sebuah kedai baju di penang .. partner kerja problem sikit .. bila dah complain dekat HR , HR tak ada response apa2 ..
Maybe HR dah bagitau partner kerja tapi dia buat perangai lain .. mai kerja pi duduk storeroom .. buat2 rajin lak lepastu .. pastu stock list form semua dia delete apa yg sy dah buat .. mmg gila betul

Alisha
1 tahun yang lepas

eh kenapa jadi macam tu? Hmm. susah jugak kalau dah report kat HR tapi tak buat apa apa. Saya suggest sebelum awak complain kat HR, awak kena ada bukti siap siap. so at least dia boleh dikenakan tindakan. some more dia sabotage kerja awak kot. so yeah, kalau macam ni, memang I suggest you cari bukti apa yang dia buat.


Bila office ada gender bias, sedih rasanya.
I nak share something dengan you and I don't mind you to share with others, just let my identity to be a secret ya. I kahwin sebelum I tamat my study, and waktu cari tempat intern okay lagi. Sebab internship je kan, tapi bila nak cari tempat kerja tu, susah sikit sebab sebab bila datang interview je, cakap I ni dah berkahwin, possibility untuk I d ... Read More
No Answer Yet


Rakan sekerja tak ngam, apa patut saya buat?
Saya baru je habis intern bulan 2 last month, lepastu saya diserap sebagai staff tapi saya nak berhenti sebab\ gaji yang tak memadai, terlalu rendah sehingga menyebabkan company ni every month akan tukar ganti staff. Second, bila kita tak sekepala dgn staff lain, diaoarang ada meeting ke apa, mesti tak ajak saya. walhal saya ni staff tapi bila saya ... Read More

Siti Sarah
1 tahun yang lepas

Tak payah kawan dengan rakan kerja, buat pening kepala je. Kang tak ajak pergi mana mana, merajuk. Lagipun, kena selalu ingat work and personal is different.


C******* L****
1 tahun yang lepas

are you looking for a job we have different vacancies at the airport now contact us via email or number for more info (+601131221309)