Back to Forum

Other Career Advice 4355 views • 10 answer

Shaould i stay or go?contract staf yang 6 tahun bekerja di GLC.

Begini,saya dah 14 tahun pengalaman kerja It.dulu saya permanent staff and naik gaji pon ok.8 tahun jugak,naik 5k sepanjang kerja dr fresh gras oklah bg saya.masa company having financial ,sy decide untuk move on.since sy nak dpt.oeja,sy naikkan just 4% je comaony GLC.ruoanya renewable contract.tp sebab sy ingat boleh naik gaji mcm company sebelum tu so ay accept. Bila dah accept tu lah mula rasa x hapi.kerja ok sebab documentation je,tpi OT tak ada.tp kerja siang malam kadang tu sebab kerja dalam projek.cuma senangla ambil cuti ke ape sebab GLC kan..ambil anak or anak sakit pun senang.dpt medical outpatient pun banyak comapre comapany lepas. Masalahnyaaa.ni,dah masuk 6 tahun.setiap tahun naik 100 je lepas tu 4 tahun dah x naik,gaji.saya dpt peluang lain banyak kali tp sy lepaskan sebab serba salah.tkaut masuk comapny lain susah pasal anak2. Jadi pendapat u oll la sebagai perempuan macam mana?offer sy dpt ni di kl(perlu naik lrt).sekarang kerja ptrajya senang la lagi. Pening fk.gaji saya sekarang mmg tak padanla sbb ada masters tp gaji mcm x naik n kontrak lg.kire murah sgt. Pening sungguh


Answers

Can you answer this question ?

People are looking the best Answer for this question

Asked by :

Syida Shafie
4 bulan yang lepas