Saya mengalami tekanan yang teruk setelah berjumpa dengan doktor pakar, hal ini kerana saya tidak berminat berkerja dengan sekeliling yang begitu pentingkan diri sendiri.
Perlukah saya mencari perkerjaan yang lebih selesa atau mengikut saja laluan ini untuk mengumpul sedikit pengalaman untuk kebaikan resume saya ?

R*** M****** T***** B** R*** S******
4 hari yang lepas

Kalau memberi kesan yang buruk pada kesihatan diri anda, better cari kerja lain. Jangan jadi pak sanggup.


Saya mengalami tekanan yang teruk setelah berjumpa dengan doktor pakar, hal ini kerana saya tidak berminat berkerja dengan sekeliling yang begitu pentingkan diri sendiri.
Perlukah saya mencari perkerjaan yang lebih selesa atau mengikut saja laluan ini untuk mengumpul sedikit pengalaman untuk kebaikan resume saya ?
No Answer Yet


Apa perlu saya buat
Hi nak tnya saya warded baru2 ni and company still forced kerja even dh bagi surat doktor and surat sahkan masuk wad. Jadi persoalan saya sni apa yg perlu saya buat?

R*** M****** T***** B** R*** S******
2 minggu yang lepas

Cari kerja lain.


admin coway di tindas. rating survey menjadi keutamaan dalam KPI. survey keje admin di buat oleh makhluk2 yang tak sepatutnya dan tak berhak nilai kerja kita. reject submission bls dndm rate rendah.
saya bekerja sudah 8 tahun sebagai admin. bekerja dalam branch yang masing ada target dan kpi. admin kena approved if submission sale, payment, service membership dan filter completed. kalau x complete admin kene reject submission tu. SOP semua dari HQ. ada bos dudk di branch india tak tau apa2. segala soalan dari manager die tanya dekat die soalan ... Read More

M******* H****** A****
4 hari yang lepas

kalau rasa situ bukan tempat kamu, keluar je. trust me. takut tk dpt kerja lain sbb komitmen bnyk ? keluar je, and struggle bebetul cari kerja yg awk nk. percaya pada rezeki Allah. Paling penting kt sini mental health. kalau awk stay situ jgk, takde sapa perlu disalahkan kecuali diri sendiri.


Ramai berhenti kerja disebabkan stress. Apa patut saya buat untuk saya menjadikan diri positif.
Salam Min saya mahu meluahkan pasal tempat kerja saya. Ramai berhenti kerja sorang demi sorang disebabkan tertekan kerja retail. Saya ingin bertanya perlu ke saya mencari kerja lain sebab saya pun agak stress juga balik x ikut masa. Janji 9.30 tetap pukul 10 lebih juga saya balik sebab nak closing punya pasal. Solat pun saya tidak sempat nak maghri ... Read More

Hadizulhaziq bin Mohd Salleh
2 minggu yang lepas

Ingat balik tujuan sebenar kenapa kita kerja. Sekiranya ada peluang lebih baik, pergilah. Focus on what you can control. All the best.


F****** R*****
2 minggu yang lepas

short answer: No. jgn bazir masa di tempat yg merosakkan kesihatan mental kamu or kamu akan menyesal sepanjang hidup.


Bekaitan dengan rakan sekerja lama....dan majikan lama sayaditempat baru saya masih lagi blur and nak ambk masa utk menyesuaikan diri...kadang2 letih and tertekan jadi nya sbb ganggu masa bekerja saya
Korang saya nak tanya....saya dah dekat dua bulan ditempat baru masalah nya rakan sekerja ditempat lama masih lagi call menayakan keja2 berkaitan, ditempat baru saya masih lagi blur and nak ambk masa utk menyesuaikan diri...kadang2 letih and tertekan jadi nya sbb ganggu masa bekerja saya...kalau saya block saja agak2 patut tak? letih la mcm ni...tu ... Read More
No Answer Yet


S*** M****** b**** M****** *
7 bulan yang lepas

kalau 24 hour notice, saya rasa tak boleh la dapat gaji. tak silap saya la. tapi awak cuba slow talk dengan majikan, in sha allah kalau ada alasan kukuh boleh


F**** F******* S******
7 bulan yang lepas

Untuk tempoh pandemik ini saya seorang yang faham akan situasi, banyak syarikat- syarikat besar terjejas akibat pandemik ini jadi pada saya, saya akan berfikir secara rasional mengikut pada kekangan yang bakal dihadapi.