Back to Forum

saya bekerja sudah 8 tahun sebagai admin. bekerja dalam branch yang masing ada target dan kpi. admin kena approved if submission sale, payment, service membership dan filter completed. kalau x complete admin kene reject submission tu. SOP semua dari HQ. ada bos dudk di branch india tak tau apa2. segala soalan dari manager die tanya dekat die soalan tu akan dapat balik dekat admin. so semua benda admin kena pk dan bg solution. klu xde solution di anggap x membantu dalam apparaisal cakap admin xde knowledge atau x membantu. lepastu KPI admin salah satu kene achieve survey dari cody2 dari branch tu. cody2 tu adalah makcik2 dan budak2 yang xtau apa2 pasal submission. yg dorang tau buat sale. segala jenis documentation manager buat. bile kena reject marah admin kenapa reject da terang kan kat mana salah masih x boleh terima dan balas dendam dengan rate survey untuk admin paling rendah. survey tu akan effect bonus dan increment admin yg beberapa sen je. gaji mereka paling sial punya keje pn boleh cecah 4k-10k if ada sale. admin hny 2k je gaji. bos di branch hanya pk target lepas ke x. amin side x amek tau langsung. aku da fedup duduk branch ni. da la ada superior berat sebelah. segala pendpat aku x di terima. klu aku salah kemain pjg lebar aku kena. tapi biler si X tu salah xpe.. settle dulu take ur time. time kasih X. klu aku eh x reti chck dulu ke. jgn nk bg byk masalah ye. hhhmmmm aku rs da mental dengan keje ni org and enviroment. cody2 siap merendah2 kan admin. setakat keje admin gaji sikit. cept sikit lembap. xde cody admin pn xdapt gaji lah. siap up lagi gaji kami besar bangga riak takbur ujub. gaji 5 6k. sumpah stress. hina orang punya gaji macam x ada anak. kami yg jadi admin ni yg makan gaji ni dorang pandang hina sbb gaji kecik. kami banyak cover keje taik dorang sbb bos dekat branch memang x akan backup admin walaupn terang2 cody2 dan manager die buat irregular. silap2 admin kene balik. aku sampi nk pagi2 muntah dok terbyg muka bos aku kt opis tu. axiety.


Answers

Can you answer this question ?

People are looking the best Answer for this question

Asked by :

S******** N**** M****** A****
6 bulan yang lepas