Macam mana nak cari kerja kalau kita tak banyak skills dan work experiences? Ada ke yang nak terima kalau sekadar 'basic skills' je?
Saya teringin nak cari kerja lain selepas hampir 6 bulan kerja part-time. Sejak kerja part-time dekat tempat baru - rakan kerja yang bermasalah, saya tak rasa enjoy macam saya kerja jaga kedai dulu. Pada masa yang sama, saya memang tengah cari kerja lain. Tapi Macam mana nak cari kerja kalau kita tak banyak skills dan work experiences? Ada ke yang ... Read More

Qayyum Irfan
1 jam yang lepas

Boleh pm saya kalau nk kerja restaurant gaji sehari rmm80-100


Di dalam surat tawaran, dah nyatakan kena hantar notis 1 bulan tapi boleh ke berhenti 24 jam?
Saya bekerja di satu syarikat ini selama 1 tahun 5 bulan . Dalam offer letter telah dinyatakan yang sekiranya saya mahu resign saya perlu memberi notis 1 bulan. paling saya tak bole tahan saya dan pekerja baru belum menerima gaji bulan 1 dan 2, memandangkan syarikat saya bekerja ini ada hutang dengan pihak HQ dan kekurangan bajet utk mmbayar pekerj ... Read More

W** M****** H****** b** M** z**
1 hari yang lepas

selalu nya boleh berenti 24jam... tapi gaji untk 1 minggu keja tak di bayar


DILEMA NAK BERHENTI KERJA ATAU BERTAHAN. DAPAT BOS TOKSIK DAN SELALU ATTACK ORANG BARU MACAM SAYA.
Saya nak berhenti kerja sebab bos toksik. Dia selalu attack orang baru macam saya. Alasan dia sebab nak bagi mental saya kuat. Saya bertambah stress lagi adalah dan saya memang tak minat dengan kerja saya yang sekarang ini. Saya nak berhenti tapi saya fikir komitmen dan masih tak dapat kerja lain lagi. Patut ke saya hantar surat berhenti walaupun k ... Read More

A***** F*** B** Z*******
3 hari yang lepas

Saya pernah kt tempat awak. Saya lebih rela berhenti dari kerja. Tapi masa tu saya luah semua dekat parents and kene jujur. Alhamdulillah parents tolong settlekan commitment saya sementara dpt kerja


what do you think?? am i to harsh? apakah kputusan sya mencari kerja lain sngat berbaloi? i need to heal my mentality too.
So basically, i work for this big company.. this is my first time kerja manufacturing.. but so sar i love my job and yeah i like to learn many new things especially when it related to work/job. First year its quiet fun to learn many new things and got many new friends at the same time... literally its really challenging job but because my self este ... Read More

G******* B**** G*****
2 minggu yang lepas

masalah kita sama bro


mengetahui tanda diterima kerja di goverment incroprated sector.
salam sejahtera semua nak tanya pendapat. baru baru ini sebuah company goverment incoprated call saya dan sebelum ini saya sudah ditemuduga. dalam call itu person i charged terus bagitau tentang salary dan saya pun berkata tiada masalah cuma kata person in charged kena tunggu seminggu approval dari pihak atasan dan tunggu panggilan dari pihak sana ... Read More
No Answer Yet


Gender-Based Position dalam dunia kesetaraan jantina harini. Kenapa?
Kenapa ada jawatan yang open kepada certain gender sahaja? Dunia hari ini bukan sibuk dengan ideologi ksetaraan jantina (Gender-Equality) ke? Untuk jawatan tertentu macam pengasuh budak, boleh terima la sebab hanya sesuai untuk satu2 jantina shj. Tetapi sekarang jawatan pekerja retail pun nak satu jantina je (contoh je, bukan fokus kepada retail se ... Read More
No Answer Yet


mahu minta pendapat kalian macam mana korang hadap boss & pekerja yang macam ni
Hello good day everyone, berdasarkan tajuk, harap korang share lah korang punya opinion and i hope you guys can relate to my stories...mana tahu antara korang sekarang ni pun korang hadap pekerja dengan boss yang macam ni POV 1 : sekarang tempat kerja korang ni tengah banyak kerja, kat office pun lack of staff, only got <5 staff.....tapi masa sama ... Read More

A*** N****** B**** A****
3 hari yang lepas

Kalau saya kan saya akan berhenti sebelom tu cari kerja tempat lain dah dapat baru keluar dari sana.macam mana nak kerja dengan keadaan tak selesa macam tu


MAJIKAN SUKA BUAT KEPUTUSAN LAST MINUTE DAN LEBIH PERCAYA MOTIVATOR DIBAYAR,BERBANDING STAFF YANG MEMPUNYAI PENGALAMAN KERJA YANG LAMA.
Hai Selamat Sejahtera. Sy nak luah yang sy tak kuat dari segi emosi untuk bertahan dalam syarikat yg sy kerja sekarang. Pertama, offer letter diterima tapi setelah 8 bulan kerja, majikan nak amend. Katanya, nak ikut syarikat xxxx. Bila HR jelaskan yg setiap offer letter yg nak di amend, perlu ada persetujuan dua pihak. Ini kerana, di awal perm ... Read More
No Answer Yet


Admin executives in finance consultant. Company ni consult orang nak buat investment. masa interview cakap just kena buat analysis, print and answer call je
Suddenly bila seminggu training dekat situ , dia mcm if you nak position ni you kena suruh family members invest and if tak you tak layak keje situ .The main points is nak cari pekerja ke cari client?
No Answer Yet