Alisha
2 hari yang lepas

Kebiasaannya memang kena tunggu dulu orang tu call, sebab awak dah disenarai pendek kan. Tak apa, sabar je. nanti dia call tu.


Aisha Syahir
3 hari yang lepas

awak dah jumpa boss awak tak? atau supervisor awak? kalau belum, saya cadangkan awak pergi jumpa boss awak dulu. Lepas tu discuss tentang confirmation awak, tapi soalan pun kena pandai sikit la. Jangan main tanya je. Orang kata macam dalam essay, mesti ada pendahuluan and kena ada isi isi yang mantap. Haa, isi isi tu macam apa pencapaian apa yang a ... Read More


A**** S*****
1 bulan yang lepas

<p>Hi, untuk saya yang selalu pergi interview dan so far dah dapat kerja dah sekarang, saya perasan apa kelemahan saya. First, benda paling penting, buat research tentang company tu, tak kira la apa pun. Kalau dapat article tentang company tu pun best jugak, time tu la awak boleh selit selit kenapa awak nak bekerja dekat company tu. And then, boy l ... Read More


Rafiq Mohammad
2 bulan yang lepas

<p>Hantar reminder? Kasar cara awak tu. Syarikat kalau tak panggil awak untuk interview maksudnya mereka tak berminat dengan awak samada dari segi kelayakan dan pengalaman. Kena ingat ada beratus dan beribu lagi calon yang hantar permohonan selain awak. Syarikat tak perlu nak ambil masa untuk interview setiap pemohon. Hanya calon yang berjaya dalam ... Read More


M******* S****
2 bulan yang lepas

Keep In View


Sera
5 bulan yang lepas

<p>Amirul Asyraf, jika awak mencari pekerjaan saya sarankan untuk pergi ke www.maukerja.my dan mencari kerja yang bersesuaian. Jika awak memerlukan bantuan untuk resume, awak boleh sahaja buat consultation bersama saya. </p>


Sera
5 bulan yang lepas

<p>Hi Azarul Iman, saya percaya setiap surat tawaran kerja yang diberikan oleh pihak majikan adalah sah tapi walau bagaimana pun, awak harus memastikan ianya dari syarikat yang benar, dan dari orang yang benar. Mungkin anda boleh contact semula dengan PIC, dan memastikan surat tersebut benar datang dari dia. Selepas itu, pastikan anda memahami sega ... Read More


Sera
7 bulan yang lepas

<p>Ianya bergantung kepada majikan itu sendiri. Sesetengah majikan mengambil masa dalam 2-3 hari bekerja manakala ada sesetengah majikan akan mengambil masa 2-3 minggu untuk meneliti resume yang mereka terima. Apa yang saya boleh cadangkan dengan awak, teruskan sahaja memohon kerja, dan awak pastikan sentiasa check email mahupun phone awak.</p><p>< ... Read More


Alisha
7 bulan yang lepas

Hello! Saya ada je dapat kerja melalui maukerja. Awak kena pastikan semua maklumat dah diisi dengan lengkap & awak apply kerja yang bersesuaian, InsyaAllah awak boleh dapat! 😉