Takde caruman KWSP sebagai pekerja kontrak... apa patut saya buat
Saya pekerja kontrak 6 bulan dengan sebuah syarikat kecil, lebih kurang 40 pekerja. Rupa2nya syarikat tu anggap saya tak layak diberi caruman KWSP sebab saya pekerja kontrak. Saya memang dah pikir taknak sambung dengan syarikat ni. Tapi apa patut saya buat sementara saya masih kat sini? Boleh ke kalau saya buat aduan @ KWSP lepas kontrak habis? K ... Read More

Nur Syazreen Mahdzir
2 hari yang lepas

Pada pendapat saya, kalau payment tinggi, asingkan sahaja duit. Kontrak berapa lama tu? Kalau setahun, adalah sangat agak lama, boleh rugi minimum rm3-4k kwsp


Patut ke saya stay dengan kerja sekarang atau saya patut cari kerja baru?
Baru bekerja di Kuala Lumpur (hampir 1 tahun) dengan gaji RM 1.2k. Bukannya nak mengeluh. Tapi, komitmen saya banyak even saya bujang dan anak sulung. Dengan kos sara hidup yang makin tinggi. Simpanan tiada. Persekitaran tempat kerja yang toxic. Tiada work life balance. Bila nak cari kerja baru, majoriti mahukan pengalaman kerja sekurang - kurang 2 ... Read More

N** A****** B**** R******
6 hari yang lepas

saya rasa awak kena stay dengan kerja sekarang. dengan keadaan sekarang susah sedikit nak cari kerja baru walaupun banyak iklan jawatan kosong di media sosial. tapi, kalau suasana toxic, saya rasa ikutlah kata hati awak mana lagi better.


Apa nak letak for expected salary if position yang kita applied tu different from current position?
Hi Min, saya nak tanya pasal expected salary. Contoh kalau sekarang position as developer dengan gaji 3.5k then saya nak apply kerja lain with position lain yang saya takde working experience langsung in position ni. So nak tanya if dia minta expected salary, patut saya letak rendah from my current salary atau boleh minta lebih sikit from current s ... Read More
No Answer Yet


N**** S***** B**** H*** M****** N***
1 bulan yang lepas

Resign je la sis/bro. Gaji min sekarang pun Rm1200. And dah kerja 2 tahun sepatutnya naik la gaji basic tu


M*** F***** B* O*****
4 hari yang lepas

tak perlu report, just cari kerja lain lebih mudah. Nak report pon makan masa.


Jawatan kosong pengambilan segera di Sri Serdang Townfarm Cafe
Cafe assistant & waiter / waitress contact me Miss Maisara 0182029141

Mohd.Shawal Bin Yahin
1 bulan yang lepas

Still available?


hai ada kerja kosong tk area Machang dan tanah merah
saya dapat melakukan pelbagai kerja dan mampu belajar dgn cepat
No Answer Yet


No Answer Yet