A*****
1 minggu yang lepas

Seriously? if the bosses already start to punch you, I believe you have the right to go report to JTK.


S*** A*** b**** C** R****
4 hari yang lepas

setahu sy, pembantu farmasi kena gak buat sales & marketing. sbb kebnyakan kerja kosong yg sy minta especially pembantu farmasi. syarat2 yg dorg cri mempunyai komunikasi yg baik, boleh buat marketing & edit gmbar utk farmasi.


Aisha Syahir
1 bulan yang lepas

eh tak kan la sebab colleague awak nak berhenti. Jangan la macam tu. Chill chill je. buat je kerja awak, jangan pedulukan orang lain sangat.


Siti Sarah
1 bulan yang lepas

<p>Terus report dekat JTK, Jabatan Tenaga Kerja. Hari tu saya tengok kat tiktok ada a few valid reason untuk awak report kat JTK dan majikan lambat bayar gaji tu salah satu, tapi seingat i la, kalau majikan tak bayar gaji lepas 7hb, terus report. tunjuk bukti. Bukti tu penting ye. </p>


Aina Syazwani
1 bulan yang lepas

Boleh cuba buat aduan di pejabat buruh.


S*** S****
1 bulan yang lepas

<p>Berhenti jela awak, dari awak rasa tak best, rasa macam nak kutuk company, boss the whole time saya suggest memang berhenti. Penat mentally nanti awak. </p>


Muhammad Izmer Amran
1 bulan yang lepas

Boleh buat report dekat pejabat buruh :)


Shana Nadeline Faridi
1 bulan yang lepas

Yes. Kawan awak kena pergi ke Jbt Buruh. Sediakan semua bukti-bukti. Tapi kalau boleh cuba refer dulu dekat buruh tentang langkah-langkah yang perlu diambil dan bagaimana process untuk buat laporan.