hizwani ms
1 bulan yang lepas

adakah anda menerima offer letter dari majikan sebelom memulakan kerja? jika ya dan gaji anda bawah 2k sebulan anda dilindungi oleh akta kerja 1955 dan boleh membuat aduan di pejabat buruh mengenai pembayaran gaji lewat dr majikan. t.k


R***** W**
1 bulan yang lepas

Biasa kalau pekerja serba boleh ni,tolonglah jangan menonjol sangat,buat2 x reti sudah Nnti keje2 engineer pun awk akan kena galas..mohonla jawatan yg kita nak jangan ikut diluar kemampuan kita..jika bayaran tidak setimpal mohon la tempat yg sebaik dengan kepakaran yg ada..


A*** B**** M****** S*****
5 bulan yang lepas

Awak dibayar ke tak untuk masa OT tersebut? Kalau tak, majikan awak dah langgar hak-hak pekerja. Majikan memang tak boleh paksa ambil OT, lagi-lagi tak dibayar.


M*** A***
2 bulan yang lepas

berhenti jela awak. gaji RM1,200 kena buat macam macam tak guna pun. geram pulak saya bila baca cerita awak. tak menyesal pun awak cari kerja lain, yang lagi worth it. awak pun baru satu bulan kerja kan? eee. saya tak boleh la dengan employer yang suka ambil kesempatan ni.


N** F****** B**** A** H**** *
2 bulan yang lepas

Come for interview but didn't bring any documents even his own IC but he brought his girlfriend along. Even homeless also have IC. Hurmmmm


N**** A***** B**** A*****
6 bulan yang lepas

Cuba sekali sekala ambil hati dia mcm belikan breakfast dsb. Selalu bos mcm ni, mgkin dia byk dgr dr mulut2 org. Kalo dia tk marah2 tu mgkin masih ok lagi sbb dia nk kan kepastian dlu. Bykkan menyembang dgn bos. Mgkin boleh ubah persepsi dia.


A*****
6 bulan yang lepas

Seriously? if the bosses already start to punch you, I believe you have the right to go report to JTK.


C******* L****
2 bulan yang lepas

are you looking for a job we have different vacancies at the airport now contact us via email or number for more info (+601131221309)


C******* L****
2 bulan yang lepas

are you looking for a job we have different vacancies at the airport now contact us via email or number for more info (+601131221309)