Back to Forum

Conflict with Boss 115 views • 1 answer

Majikan tak bayar pending tunggakan gaji selepas berhenti!!!

Salam, saya baru berhenti dari satu syarikat , sebenarnya since saya masuk kerja setahun lepas syarikat tu dah ade masalah gaji , tapi sebab PKP saya akur juga . sebulan dia bayar separuh2 kadang2 ade sebulan tu dia tak bayar langsung . dan staff kena merayu dulu baru payment keluar . di pendek kan cerita , after saya berhenti pending salary saya masik ade 3 bulan syarikat belum bayar . bila saya tanya, mereka bagi jawapan yang sama . need time and will update leter . isu ni ex staf dulu dah bawa ke buruh , and jabatan buruh nasihatkan berhenti sebab syarikat takde duit . tapi tak adil lah . syarikat tu masih beroperasi je macam biasa!! kami staff takan nak berhenti macam tu je . dengan pkp susah dapat kerjanya . mohon bantuan ye .. haa satu lagi kwsp pon dia tolak , but since saya masuk dulu tak pernah lagi dia bayar hmmm mekasih admin


Answers

Can you answer this question ?

People are looking the best Answer for this question

Asked by :

hazli hassan
8 bulan yang lepas