Back to Forum

Hello good day everyone, berdasarkan tajuk, harap korang share lah korang punya opinion and i hope you guys can relate to my stories...mana tahu antara korang sekarang ni pun korang hadap pekerja dengan boss yang macam ni POV 1 : sekarang tempat kerja korang ni tengah banyak kerja, kat office pun lack of staff, only got <5 staff.....tapi masa sama korang dah plan awal2 nak resign...sebab dah makan hati kat situ, sudah hilang minat dengan kerja korang buat, semuanya dah jadi lain....tapi adalah mulut pekerja lain "ohh susuh sikit kerja resign, masa senang tak pikir nak resign..memang suka menyusahkan orang kan, kerja kau nak kitaorang buat" should you guys stay for a bit or just leave ? POV 2 : korang tahu ada staff lain dah bagi resign letter, tapi same like POV 1, korang dah plan jauh hari nak resign...should you guys stay for a bit or just leave ? jujur,, inilah yg berlaku dengan tempat kerja saya...tapi POV 1 tu saya sendiri yg terfikir macam tu..rasa serba salah...tekanan pun saya dapat dari pihak atasan..pekerja lain pun sama..masing2 buat kerja sendiri, takde kerjasama.....setelah saya perhati dah 3-4 hari ni, mereka pun dah macam "palau" saya..bercakap sesama diorang, saya rasa diorang ok je kot kalau saya resign..tapi tu lah dalam masa sama, risau boss akan tolak resign letter saya sebab saya sendiri yg tahu pasal how to submit tender, pastu ke bank even hantar tender pun saya buat sebab saya je yg naik kenderaan sendiri kat office...saya rasa di gunakan pun ada..jauh scope lari dari yg dijanjikan dulu...don't be shy to share you guys opinion...dalam masa sama kita dapat bagi support to each other mana2 yg ada masalah sama macam ni..thank you


Answers

Can you answer this question ?

People are looking the best Answer for this question

Asked by :

A***** A******
3 bulan yang lepas