Shaould i stay or go?contract staf yang 6 tahun bekerja di GLC.
Begini,saya dah 14 tahun pengalaman kerja It.dulu saya permanent staff and naik gaji pon ok.8 tahun jugak,naik 5k sepanjang kerja dr fresh gras oklah bg saya.masa company having financial ,sy decide untuk move on.since sy nak dpt.oeja,sy naikkan just 4% je comaony GLC.ruoanya renewable contract.tp sebab sy ingat boleh naik gaji mcm company sebelum ... Read More

N** S****** B* M****** Z**
1 bulan yang lepas

kalau mcm tu awk kena pk 1 je. nak gaji ok ke nak rasa selesa amik anak2. sbb x smua benda kita bole dpt dlm 1 masa.


Saya nak tukar bidang sebab saya dah hilang rasa minat dalam bidang engineering.
Saya merupakan graduan dalam chemical engineering. Saya tidak pernah ada pengalaman kerja dlm bidang industry sbb susah nak dpt. Skrg ni saya berpeluang berkerja dlm bidang engineering but dlm fabrication (buat tanks dll) disebabkan saya join 1 program Mystep ni tapi saya rasa tidak minat langsung dan saya rasa nak tukar bidang ke arah bidang peker ... Read More

Jonathan Juliana
2 bulan yang lepas

Saya ade degree dalam bidang sains haiwan tapi sekarang dah jadi graphic designer lebih dari 3 tahun exp and I enjoy sangat. Mmg lari bidang kan? Tapi I share la dgn u mcm mane. 1st skali u kena tahu and terima sebab2 u hilang minat kat engineering. Ini penting! Sebab2 dia maybe kecik or besar tapi kalo mmg xde cara utk dapat minat tu balik, baru f ... Read More


Saya nak tukar bidang sebab saya dah hilang rasa minat dalam bidang engineering.
Saya merupakan graduan dalam chemical engineering. Saya tidak pernah ada pengalaman kerja dlm bidang industry sbb susah nak dpt. Skrg ni saya berpeluang berkerja dlm bidang engineering but dlm fabrication (buat tanks dll) disebabkan saya join 1 program Mystep ni tapi saya rasa tidak minat langsung dan saya rasa nak tukar bidang ke arah bidang peker ... Read More
No Answer Yet


Hi admin.boleh bantu saya mencari pekerjaan yang sesuai .Hilang pendapatan akibat pandemik covid19.
Hi admin .saya mempunyai pengalaman dlm bidang khidmat pelanggan dalam beberapa tahun namun telah menukar pekerjaan dalam bidang perhotelan kerana mendapat pekerjaan yang berpendapatan lebih tinggi sebagai supervisor di sesebuah hotel.Namun.akibat pandemik covid19 ,hotel diarahkan tutup dan diarahkan untuk berhenti serta merta dan saya terkontang k ... Read More

norfaztul suria bt zanordin
4 bulan yang lepas

hai awak..jom la try berniaga ..dengan sistem program Dropship mudah dibuka kini..tanpa sebarang modal..surirumah dialukan. Bisnes bantal DAG bantal hotel dah bertapak 7 tahu dlm pasaran dan beribu agen berjaya ...Klik link www.wasap.my/60166371460


Curious nak tau, HR biasa akan baca ke Cover Letter Kita, if kita attach them dekat application kita (on their career site system)
Hi, saya quite curious nak tahu, usually bila kita apply jobs through the company's job portal, kadang diaorang tak sediakan pun ruang untuk kita attach cover letter. (literally mintak resume je) but bila saya upload resume, dia benarkan untuk kita upload more than one document. Jadi soalannya, if lets say saya upload sekali saya punya cover letter ... Read More

F**** N*******
4 minggu yang lepas

Saya penah kerja bahagian HR. Mungkin ada company yang tak baca. Tapi kalau saya, saya akan baca. Selalunya saya baca nak cari point penting yg tak ada dalam resume. Contohnya, pemohon tak boleh masuk dalam kadar segera. Notis berhenti kerja tempat bekerja sekarang 2 bulan. Itu kalau saya lah. Hehe. Tapi kalau pemohon upload byk2 sijil ke, kami bua ... Read More


Patut kejar duit ke kejar kebahagiaan? Konflik untuk kekal bekerja dalam bidang sama atau keluar bidang
Saya dah bekerja dalam bidang construction 2019-sekarang. Cannot deny there are many ups and downs especially bila dah masuk pandemic. Sepanjang bekerja memang sakit fizikal dan mental. Terfikir nak bekerja dalam bidang lain tapi tak tahu sama ada gaji yang ditawarkan nanti sama dengan gaji sekarang atau lebih rendah(gaji sekarang 2k).Berbelah baha ... Read More

J******** B**** M*** G****** *
2 bulan yang lepas

Sy prefers a stress free life.. Gaji sy sekarang x lah besar mcm kompeni lama, tp kerja sy lansung xde burden. Datang keje relax2, smpi tertunggu2 keje apa nk buat arini. Boss baik, kawan pun baik. Sy prefers yg mcm ni. Dari gaji 5/6k, tp keje mcm nk pecah otak. Bidang pun da x sama, tp kena dengan jiwa sy.


Looking for a new opportunity in the klang Valley area.
Hi, I'm Azrul, a graduate of business administration in management for the degree. Have two years of experience in office administration, 6 months of Sales and 6 months in purchasing. I am looking for
No Answer Yet


Nurul Hidayah Binti Mohd Aziz
1 bulan yang lepas

hi, kebiasaan saya akan follow up melalui email juga..whatsapp tak proper pada saya, unless penemu duga tu member awak sendiri.just hntr email asking for any update on your application. then ckp la yg you hargai sebarang update dari side mereka..show some manner, insha Allah ada rzki you..


Apakah yang patut saya lakukan sekiranya, saya dah bekerja di sini selama 4 bulan tetapi saya tidak berminat dengan kerja saya dan kerja ini tiada kaitan dengan degree saya?
Saya buntu kerana tempat kerja saya memberikan gaji yang banyak dan mempunyai banyak benefit pekerja. Umur saya masih 23 tahun dan ini kerja pertama saya. Patut ke saya berhenti dan cari kerja yang lain? Apa patut saya huraikan dalam resume saya untuk 4 bulan pekerjaan saya ini?

NORNIRA FARIHA SHAMSUDDIN
2 bulan yang lepas

rmai je keje xde kena mengena dgn degree. amik cth akk cukup la tak yah gi jauh. diploma computer science, smbung degree human resource, wat keje network planning tenancy.. xde kena mengena pong. tambahkn je lah aset pengalaman tu, boleh jdi membantu utk next career.. done..