A***** M*****
5 hari yang lepas

nak tanya, awak cuti tu unpaid ke atau guna annual leave? biasanya kalau unpaid memang awak tak kan dibayar sepanjang awak bercuti. Itu pemahaman saya la.


Maukerja Malaysia
6 hari yang lepas

Hi! Jika anda ingin memerlukan bantuan ataupun mempunyai soalan tentang Maukerja, min sarankan awak tekan butang hijau di bawah belah kiri untuk awak direct hubungi customer service kami! Ini memudahkan untuk kami memahami lebih dalam tentang masalah yang anda hadapi. Terima kasih kerana menggunakan Maukerja!


Pa Roys
1 minggu yang lepas

Betul.. Slow slow upgradekan diri.. Sambung belajar secara part time, kerja jek cam biasa, bila ko ade certificate dalam masa yg sama experience kerja ko, peluang ko cerah..


ILI NUR 'ADLINA BT BAHARUDIN
6 hari yang lepas

Buat bisnes sendiri. Jual product or service. Product sekarang mostly foods yang laku. G jual kat shopee or online whatsapp group and facebook. Nak kerja hang g belajar graphic design la paling senang. Pastu post service hang tu kat shopee


Maukerja Malaysia
3 minggu yang lepas

Hi, may I know is it listed for an interview or how? If you would to enquire more about our system wise and how to use it, I would recommend for you to actually contact us in the system. It will be usually on your left side, below and you can ask any enquiries that you have. I wish you all the best!


M******* A*** F****** B** A**** * R****
1 bulan yang lepas

Tk minum arak tapi assistant jurujual,juruangkat,jurutuang,juruedar,org tgh dan segala juru yg bersubahat dgn kerja itu tidakla halal.Persoalanya gaji,jk gaji tu komfirm2 dr hasilkerjaitu tdk halal


Aisha Syahir
1 bulan yang lepas

when you're fresh graduate, for my opinion there is no specific factors when looking for a job because as a fresh graduate, it's good that you try something that you have passion with or something that you think might interest you. Other than that, you see if the company that you're applying can provide additional knowledge, then why not you apply? ... Read More


Siti NurSofiyah Binti Annuar
1 bulan yang lepas

<p>Kalau apply dekat indeed, dia akan hantar email whether position tu dah closed or not. Kalau apply through jobstreet pun, you can go to job application, dekat situ ada juga tulis sama ada employer still processing atau dah expired.</p>


Mohd Aqil
1 bulan yang lepas

awak pernah buat kerja part time? orang kata kalau buat kerja part time boleh je letak dalam resume sebagai pengalaman. tak pun kerja kerja freelance. Haa awak punya portfolio pun boleh buat sebagai bahan pengukur.


Maukerja Malaysia
1 bulan yang lepas

<p>eh boleh je. There is no problem with that tapi pastikan resume awak menarik &amp; kena dengan position yang awak apply. Pastikan resume awak ada keyword yang berkenaan dengan pekerjaan tersebut. </p>