Gender-Based Position dalam dunia kesetaraan jantina harini. Kenapa?
Kenapa ada jawatan yang open kepada certain gender sahaja? Dunia hari ini bukan sibuk dengan ideologi ksetaraan jantina (Gender-Equality) ke? Untuk jawatan tertentu macam pengasuh budak, boleh terima la sebab hanya sesuai untuk satu2 jantina shj. Tetapi sekarang jawatan pekerja retail pun nak satu jantina je (contoh je, bukan fokus kepada retail se ... Read More
No Answer Yet


Feeling cheated by fake ads and inaccurate informations of the job details
I did 3 interviews and later found out that the salary they offered are way lesser than what was advertised (SPM level salary). Recruiters said totally diff thing from the hiring manager. Frustrating. One time, I was told the company provide room rental for their workers so I was ready to start working immediately. Only after I did their assessment ... Read More

M**** J*****
2 bulan yang lepas

Its happen to me too. They post the salary is 1900(for fresh graduate) but when I came for interview and I put my expected salary 1800.They look shock about it.Plus, they put on ads that no experiance also can.Eventhough I have 2 years experience in the same field.I am still rejected.Such waste of time coming there by public transport is not easy.


oh rookie
5 bulan yang lepas

📣Tukar model pertaruhan dan pelaburan bola sepak tradisional 📣 Kewangan serba baharu, pulangan 100% dalam 20 hari. Ejen pengambilan 365BALL akan bagi anda 50RM dahulu: WHATSAPP 601161357090 https://api.whatsapp.com/send?phone=601161357090


Full Time WFH
Hello everyone. I'm looking for a full-time position, preferably WFH. I can graphic design, copywriting, content creating and admining.

oh rookie
5 bulan yang lepas

📣Tukar model pertaruhan dan pelaburan bola sepak tradisional 📣 Kewangan serba baharu, pulangan 100% dalam 20 hari. Ejen pengambilan 365BALL akan bagi anda 50RM dahulu: WHATSAPP 601161357090 https://api.whatsapp.com/send?phone=601161357090


bagaimana nak post kerja dalam ini? sebab saya tak nampak la mana2 button untuk post kerja sini.
saya tak dapat cari button untuk post kerja dalam ni. please help me

N** A****** B* A**** M******
6 bulan yang lepas

pergi ke profile and ada button post a job kat situ


In Malaysia Suggest me some visa sponsorship jobs
I'm a Indian citizen and located in India, I'm a experienced manager, I want to relocate my career to Malaysia,so anyone suggest me some visa sponsorship jobs in Malaysia
No Answer Yet


Adakah fresh graduate degree senang dapat peluang pekerjaan?
Assalamualaikum, saya merupakan fresh graduate degree dari Universiti Malaysia Terengganu.. kebanyakan saya lihat job vacancy memerlukan job experience sekurang2nya 1 @ 2 tahun keatas.. bagaimana dengan saya yg tidak mempunyai pengalaman bekerja.. ade mnta kerja dari app kerja yg lain, but still smpai skrg xdpt apa2 panggilan temuduga.

muhammad haikal bin nor azam
7 bulan yang lepas

tidak juga kerana kebanyakan syarikat meinginkan graduate yang mempunyai pengalaman dalam mana ii bidang yang mereka mohon


Mana lah cstmr service apps ni? Orang tny2 soalan tu, takkan lah tak nak reply. Tak kesah lah apa soalan yg dikemukakan. Whats the point of us using ths pltfm? mntk fdbck pastu…
bile dah bgtau utk imprv itu ini, ha time tu la utk improvekan srvc apps ni. Bukan apps , sory but CS . Huhu. Minta maaf ye, sy mgkin baru lagi kot dlm apps ni pfftt. Andai trkasar bhs, maafkn sy gais

Muhammad Azlan Arif bin Bashir
7 bulan yang lepas

Sabar jela mait. Kita borak sini la hahaha


Mengapa sukar untuk mendapatkan pekerjaan yang lain daripada skill yang sedia ada?
Saya berumur 41 tahun dan mempunyai pengalaman bekerja selama 22 tahun di dalam industri perbankan. Saya ingin mencari pekerjaan lain yang tidak berkaitan dengan bank sejak dari bulan Nov 2020 tetapi tiada satu yang berjaya. Adakah kerana gaji bulanan saya yang tinggi menyebabkan banyak syarikat tidak berminat dengan pengalaman bekerja saya selama ... Read More
No Answer Yet