Back to Forum

Other Workplace Issue 332 views • 2 answer

Kerja 240 - 250 jam sebulan, normal ke tu?

Saya kerja dekat bahagian retail, kerja shift la and then 2 hari pagi 7PM - 7AM, then 2 hari malam 7PM - 7AM lepas tu rest 2 hari cuma hari cuti yang first tu dah balik pukul 7 pagi, so rasa macam kerja 1 day and a half je. And then saya kena kerja 12 jam straight, tak boleh keluar rehat. Kalau nak pergi toilet pun, kena ada member back up dalam 5 - 10 minit. sebulan kira saya kerja 240 - 250 jam. Hmm, OT tak dapat, dapat gaji basic je. so nak tanya, normal ke macam tu?


Answers

Can you answer this question ?

People are looking the best Answer for this question

Asked by :

m*******
1 bulan yang lepas