Ex employer keep calling me after resignation. The employer accept it verbally. I forgot to request an acceptance letter from them. I worry they could claim for bad thing to me.
Saya dh resign 5 hari lalu, slps 1 bulan kerja (in probation). Sy bg surat by hand. Majikan terima secara verbal Sy terlupa yg sy tidak minta surat penerimaan resign drp pihak majikan. Byk kerja sy pending tak sempat handover sepenuhnya sampai hari terakhir. Lps resign, sy dpt byk call drp ex majikan. Sy syak ia berpunca kerja pending tu. Sy terpak ... Read More

M******* A*** F*** b** A***
3 minggu yang lepas

Seeloknya dapatkan "black & white" dari majikan lama. Bahaya "verbal" adalah tiada rekod khusus. Majikan lama boleh saman, dan proses menjadi panjang (sekiranya anda key person)


Dianaktirikan company sendiri, agent luar yang dapat lebih dari developer staff sendiri
Saya bekerja di salah satu biggest developer company in Malaysia as Sales Advisor sebagai pekerja kontrak selama 1 tahun dan jika company masih perlukan saya mereka akan extend kontrak. 4 bulan pertama semuanya berjalan lancar, sales pun okey, commission of course masyuk. Masuk bulan ke 5, HQ called cakap saya tak boleh ambik customer walk in, kena ... Read More

Khadijah Binti Kasiran
2 bulan yang lepas

Jawapan saya, awak join agency yg agent tu join. baru awak boleh jual rumah kat situ. Tak salah bekerja sambil jadi agent. Ok. kita fikir penyelesaiannya.


Saya masih dalam tempoh probetion & dalam OL tulis kena hantar notis 7 hari. Soalannya boleh ke kalau saya hantar notis 24 jam?
Saya masih dalam tempoh probetion & dalam OL tulis kena hantar notis 7 hari. Soalannya boleh ke kalau saya hantar notis 24 jam? Dan dlm OL ada tulis kalau staff tamatkan tempoh perkhidmatan ga.ti rugi 1 bulan akan dikenakan. Adakah saya perlu bayar atau syarikat cuma tidak membayar gaji bulan tu?

A**** H**** S*********
4 bulan yang lepas

Sebaiknya hantar notis 7 hari seperti yang termaktub didalam perjanjian.


Boss suruh bagi notis 24 Jam sedangkan dia yang tak nak sambung kontrak.
Kawan saya baru kerja selama 2 bulan, dia masih under probation. Tiba2 pada 25hb boss call suruh kawan saya letak surat berhenti 24jam sebab dia taknak sambung kontrak dah (syarikat tiada bagi surat tunjuk sebab). Dan sekarang boss dia nak tahan gaji kawan saya sebab kawan saya tak letak notis 24jam. Bukan ke sepatutnya syarikat yang harus keluarka ... Read More

Khadijah Binti Kasiran
2 bulan yang lepas

Pada saya kita manipulate balik apa yang dia hendak. Bagitau nak berhenti kerja je. jgn mention 24 jam. Contoh merujuk kepada letter tuan/puan bertarikh XX/XX/XXXX. Memaklumkan bahawa saya perlu memberi notis selama 1 bulan atau jika tidak saya akan di minta membayar ganti rugi sebanyak 1 bulan gaji. Dengan itu, tarikh terakhir saya adalah pada ... Read More


Dah nak masuk 4 bulan saya berhenti tiba2 company minta bayaran sebab berhenti 24 jam..saya berhenti sebab faktor kesihatan company pun sudah tau
Saya nak tanya saya dah berhenti hantar notis 24 jam dekat satu company ni..saya berhenti sebab ada masalah kesihatan..semasa saya hantar notis 24 jam dia cuma minta mc saya yg terakhir sahaja dia tak ada ckp pasal kena bayar dekat company sebab berhenti 24…tetapi dah nak masuk bulan ke 4 saya tak bekerja tiba2 company minta suruh bayar sebab berhe ... Read More

S*** N********* S*****
4 bulan yang lepas

Tak perlu bayar


Nak resign sebab stress tapi manager offer naikkan gaji supaya xda jadi berhenti.
Dari hari pertama kerja...rasa nak berhenti....tapi sekarang dah 4 bulan kerja even tiap hari rasa terpaksa nak kerja.nak resign tapi manager tolak surat resign dan offer naikkan gaji...tapi sekarang saya rasa lagi bagus xda naikkan gaji..hari tu kata naikkan gaji sebab perfomance okay cepat belajar..tapi kenapa bagi kerja org lain pada saya...kerj ... Read More

Haera
2 bulan yang lepas

ini berdasarkan pengalaman saya dulu tahun 2014 bekerja 11 bulan disuatu tempat, perasaan dan apa yg awak hdap ni saya pernh mengalaminya dulu. saranan saya BERHENTI terus sahaja bkn tak penting duit,duit penting tpi yang lagi kita utamakan adlh kesihatan mental dan fizikal. saya pernh nak berhenti kerja selepas 3 bulan kerja sbb saya stress mental ... Read More


Tempoh Notis yang berubah dan tanpa ditandatangani oleh pekerja
Offer Letter yg sy terima dan tandatangani, tempoh notis ialah 1bulan. Tetapi selepas menerima confirmation letter, tempoh notis berubah kepada 3bulan dan hanya ditandatangani oleh majikan sahaja. Adakah tempoh meletakkan notis sy 1bulan mengikut offer letter yg sy tandatangani atau confirmation letter iaitu 3bulan yg tidak sy tandatangani
No Answer Yet


Belum dapat offer letter nak berhenti kerja 24/7.dah beri notis berhenti tapi manager tak terima sebab tak cukup staff kalau berhenti.
Saya bekerja di sbuah restoran sbgai kitchen crew saya sorang je perempuan dekat kitchen dan kerja lasak time busy dan order banyak memang barai.1 station cume 2 org jaga.memang tak cukup tangan nak buat order mana nak prepare production.sy penat mental dan fizikal.seminggu 6 hari kerja.saya nak berhenti tapi manager Tak bagi sebab tak cukup staff ... Read More
No Answer Yet


Belum dapat offer letter nak berhenti kerja 24/7.dah beri notis berhenti tapi manager tak terima sebab tak cukup staff kalau berhenti.
Saya bekerja di sbuah restoran sbgai kitchen crew saya sorang je perempuan dekat kitchen dan kerja lasak time busy dan order banyak memang barai.1 station cume 2 org jaga.memang tak cukup tangan nak buat order mana nak prepare production.sy penat mental dan fizikal.seminggu 6 hari kerja.saya nak berhenti tapi manager Tak bagi sebab tak cukup staff ... Read More
No Answer Yet


Boleh ke saya rujuk surat offer letter dulu memandangkan saya tak pernah dapat surat confirmation.
Saya dh bekerja 6 bulan. Masa mula2 kerja dulu company ada cakap epf socso akan ditolak selepas dh confirm. Lepas 3 bulan epf socso dh dipotong tapi saya tak pernah dibagi surat confirmation untuk disign. Msalah sekarang saya nk resign. Boleh ke saya ikot surat offer letter sbelum confirm je memandangkan saya tak pernah dapat surat confirmation? Su ... Read More
No Answer Yet