Siti Sarah
1 hari yang lepas

Selalunya tempoh yang sesuai untuk follow up selepas menghantar email dalam 5 ke 7 hari bekerja.


Maukerja Malaysia
1 minggu yang lepas

Tiada masalah, aiman! Anda boleh sahaja apply pekerjaan yang menggunakan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) walaupun anda ada Diploma, tapi pastikan anda menepati kriteria kriteria lain juga ya. Selamat berjaya! ;)


Maukerja Malaysia
1 minggu yang lepas

Hi! Kalau boleh kemaskini profile awak di Maukerja ya untuk mendapatkan lebih banyak peluang pekerjaan. Ikhlas dari admin Maukerja!


L**** Z***
1 minggu yang lepas

Nama blacklist dari masuk balik dlm company dia je. Nk apply kerja company lain takde masalah pun. Kecuali kalau dia call refference lah. Tp pepandai lah


A*** A****
1 minggu yang lepas

You dah check resume you? you sure kerja you apply tu sesuai dengan you? dua benda ni antara faktor penting yang you kena ada kalau you nak cari kerja especially untuk white color job tapi kalau you nak cari kerja macam retail ke apa, you boleh je pergi kedai tu, and then ask if they have vacancy or not. Don't give up on looking for a job, don't si ... Read More


Muhammad adib eiman bin mahali
2 minggu yang lepas

rujuk template resume di internet atau pun beli. ramai jer yg jual..


Maukerja Malaysia
1 minggu yang lepas

HI! Admin Maukerja is here. I think it's a good idea that you fill those gap with your part time job. This indicates that you're doing something during your unemployment and shows that you always eager to work!


m*********** H*****
3 minggu yang lepas

store kepper


NurAisyah Hanim
1 bulan yang lepas

Maaf trsalah attach sekali .