Hi, saya ada soalan. Kakak saya bekerja di sebuah syarikat courier di Perak, tempoh dia bekerja melebihi 2 tahun. Majikan minta utk berhenti dan akan beri pampasan 2K + gaji.
Namun, pada jumaat lepas anak kakak saya didapati +ve covid 19, berjangkit dari rumah pengasuh. Dan secara tidak langsung kakak saya sekeluarga perlu menjalani kuarantin

hizwani ms
2 bulan yang lepas

jika majikan minta berhenti dan diberi pampasan dan gaji..ini dipanggil mutual persetujuan bersama. jika kakak tidak bersetuju boleh membuat aduan dipejabat buruh terdekat. dan pastikan offer letter ada bersama.


Walaupun saya kena terminate sampai akhir bulan ni, tapi saya nak berhenti awal. Boleh ke?
Saya masih under probation 6 bulan. Lepas tu saya dpat surat company nak terminate saya hujung bulan 6 dan hujung bulan ni last saya kerja kat sini. Saya tak rasa sedih sangat sebab saya memang nak berhenti tapi kiranya mau berhenti next month tp diaorang ebih awal. Sbb saya mau berhenti bukan tekanan kerja tp officemate dgn boss. Dengan nyata dorg ... Read More

M****** A*** b** R*****
5 bulan yang lepas

Depend kpd polisi syarikat. Sesetengah company perlu membayar jika berhenti awal drpd notice. Jika masih ada kerja yg belum diselesaikan, kena siapkan dulu jgn menyusahkan org lain.


I starting working with this Indian co. as Secretary. Work&Performance efficient & uptodate.The 3rd mth upon confirmation sister of MD start giving me trouble & stop me without any reason.Ps.advise!
The sister of M.D incharge if HR likes playing politics in the company & make all the Secretary run away.Keep changing Secretary every now & then.My M.D always listen to his sister and no decision making.I out so much effort and help the M.D settle and updated his work but they did not appreciate.At times, they are very racist type.I am happy worki ... Read More

m*******
6 bulan yang lepas

I don't think so it's good to go back to the company because it does look like toxic environment for me. I would recommend for you to find new company with a great culture. It can helps to help you become more productive.


Apa procedure yg sepatutnya sesebuah company buat sekiranya pekerja berstatus contract tetapi tidak disambung. Adakah keluarkan surat terus tanpa sebarang makluman dan perbincangan atau penjelasan?
Apa tindakan yg boleh pekerja itu buat? Selepas contact setahun tidak disambung tanpa sebarang penjelasan. Cuma dapat surat dari HR saja. Boss juga tak inform apa-apa sebelum itu. Adakah itu cara betu

Mohd Aqil
7 bulan yang lepas

biasanya contract akan bagi tarikh bila contract tu tamat and kita sebenarnya kena aware jugak. So before contract tu habis, better jumpa supervisor atau HR untuk tahu sama ada disambung atau tidak. saya cakap pun based on kawan punya experience, sebab dulu dia kerja contract. macam awak la, terkapai jugak, tapi dia sedar salah dia jugak sebab tak ... Read More


maimunah
6 bulan yang lepas

apa yang saya boleh rumuskan, kemungkinan ia depends kepada KPI yang telah ditetapkan. Even staff tersebut tak mempunyai performance yang teruk, tetapi mungkin impact yang diberi kepada syarikat tidak terlalu besar? Apa apa pun, tak salah untuk awak berunding jika awak merasakan ketidakadilan kepada sistem gaji. Pastikan ada bukti mengatakan yang a ... Read More


3 tahun bekerja tiba2 manager department xsuka,so dia cari point yg telah tutup suis cctv dan pecat selepas DI.sedangkan cctv bukan section saya.itu pun selepas 14 hari baru dapat tahu cctv off.
di ir majikan tidak terima malah jumpa menteri sumber manusia.bolehkah hakim mengarahkan untuk bekerja semula sebab 1 tahun xda kerja

Alysah Ali
1 tahun yang lepas

<p>Saya cuba susun kembali kes awak tapi ada sedikit ketidak fahaman yang saya perlukan kepastian:</p><ul><li>DI - Domestic Inquiry ke?</li><li>IR - Industrial Relation ke?</li><li>Jumpa menteri sumber manusia untuk apa?</li><li>Kenapa awak dibuang kerja?</li><li>Dari kes apa?</li><li>Saksi?</li><li>Kes ini bila terjadi? Jika setahun lepas, saya ti ... Read More


Alysah Ali
1 tahun yang lepas

<p>Pihak Pejabat Buruh akan tengok keadaan tersebut. Sebaiknya perkara ini perlu berbincang dengan pejabat buruh dengan lebih lanjut atas sebab mereka lebih arif untuk menangani keadaan tersebut.</p>


Alysah Ali
1 tahun yang lepas

<p>As mentioned, this should discuss with Labour Office for further details. Dont forget to launch complaint to Perkeso for you to get benefits in EIS</p>


Alysah Ali
1 tahun yang lepas

<p>Depends on how the calculation by the company. If you asking how much should they pay you, I dont have answer as I didn't know you salary, your annual leave balance, public holiday taken etc. If you want more specific, is better to discuss with HR &amp; Payroll team for better understanding.</p>