Hi saya nak tanya kalau kita di terminated kerja oleh syarikat pada tarikh 9/03/2022 dan sebelum tarikh itu pada 24/02/2022 sehingga 8/03/2022 majikan akan bayar gaji kita atau tidak ye ?
Saya telah di terminated kerja pada tarikh 09/03/2022 dan sebelum tarikh itu iaitu pada 24/02/2022-08/03/2022 saya bekerja seperti biasa adakah majikan akan membayar gaji yang saya bekerja itu ?

A**** B**** N****
1 bulan yang lepas

Akan bayar. And tgk contract. If dia terminate serta merta tanpa alasan kukuh. Dia akan bayar sbagai ganti notis


Request terminate program protege tetapi direject apo lah nasib
Hi semua. Saya ada dapat satu job under pogram protege dan saya dah jalani kerja tu selama 2 minggu dan saya rasa tak berbaloi lah dengan kerja. Selalu balik lewat malam and bawak balik kerja ke rumah. Saya minta untuk resign or terminated contract, tetapi kena reject and manager cakap akan effect career saya kalau nak kerja kerajaan kalau lari cam ... Read More
No Answer Yet


Saya bekerja di satu company ni tapi dalam masa yang sama saya sedang mnjalani praktikal dalam tempoh praktikal dapat offer untuk kerja and then accept dan tempoh masa cara bekerja semua ikut company
and then dah resign ikut dalam kontrak notis 2 minggu semua tetiba dapat berita company nak saman sebab gunakan praktikal as kerja untuk dapatkan gaji.
No Answer Yet


Akan disaman kalau batalkan perjanjian untuk bekerja walaupun masih belum lapor diri dan sign offer letter ?
Hi. Nak tanya pendapat semua orang sikit. Saya baru2 ni telah menerima satu tawaran bekerja yg mana saya jugak telah sign (surat penilaian interview). Namun , lebih kurang seminggu sebelum saya lapor diri, saya telah membatalkan penerimaan kerja tersebut. Makluman balas dari syarikat tersebut adalah dengan memberi hitam putih bahawa saya harus memb ... Read More

Diswadisapitra Bin Mohd Ishak
4 bulan yang lepas

Cuba direct call JTK. ceritakan secara details dan jujur. pasti ada akta yg berpihak kepada siapa.


Hi, saya ada soalan. Kakak saya bekerja di sebuah syarikat courier di Perak, tempoh dia bekerja melebihi 2 tahun. Majikan minta utk berhenti dan akan beri pampasan 2K + gaji.
Namun, pada jumaat lepas anak kakak saya didapati +ve covid 19, berjangkit dari rumah pengasuh. Dan secara tidak langsung kakak saya sekeluarga perlu menjalani kuarantin

hizwani ms
7 bulan yang lepas

jika majikan minta berhenti dan diberi pampasan dan gaji..ini dipanggil mutual persetujuan bersama. jika kakak tidak bersetuju boleh membuat aduan dipejabat buruh terdekat. dan pastikan offer letter ada bersama.


Walaupun saya kena terminate sampai akhir bulan ni, tapi saya nak berhenti awal. Boleh ke?
Saya masih under probation 6 bulan. Lepas tu saya dpat surat company nak terminate saya hujung bulan 6 dan hujung bulan ni last saya kerja kat sini. Saya tak rasa sedih sangat sebab saya memang nak berhenti tapi kiranya mau berhenti next month tp diaorang ebih awal. Sbb saya mau berhenti bukan tekanan kerja tp officemate dgn boss. Dengan nyata dorg ... Read More

M****** A*** b** R*****
11 bulan yang lepas

Depend kpd polisi syarikat. Sesetengah company perlu membayar jika berhenti awal drpd notice. Jika masih ada kerja yg belum diselesaikan, kena siapkan dulu jgn menyusahkan org lain.


I starting working with this Indian co. as Secretary. Work&Performance efficient & uptodate.The 3rd mth upon confirmation sister of MD start giving me trouble & stop me without any reason.Ps.advise!
The sister of M.D incharge if HR likes playing politics in the company & make all the Secretary run away.Keep changing Secretary every now & then.My M.D always listen to his sister and no decision making.I out so much effort and help the M.D settle and updated his work but they did not appreciate.At times, they are very racist type.I am happy worki ... Read More

m*******
11 bulan yang lepas

I don't think so it's good to go back to the company because it does look like toxic environment for me. I would recommend for you to find new company with a great culture. It can helps to help you become more productive.


Apa procedure yg sepatutnya sesebuah company buat sekiranya pekerja berstatus contract tetapi tidak disambung. Adakah keluarkan surat terus tanpa sebarang makluman dan perbincangan atau penjelasan?
Apa tindakan yg boleh pekerja itu buat? Selepas contact setahun tidak disambung tanpa sebarang penjelasan. Cuma dapat surat dari HR saja. Boss juga tak inform apa-apa sebelum itu. Adakah itu cara betu

Mohd Aqil
1 tahun yang lepas

biasanya contract akan bagi tarikh bila contract tu tamat and kita sebenarnya kena aware jugak. So before contract tu habis, better jumpa supervisor atau HR untuk tahu sama ada disambung atau tidak. saya cakap pun based on kawan punya experience, sebab dulu dia kerja contract. macam awak la, terkapai jugak, tapi dia sedar salah dia jugak sebab tak ... Read More


maimunah
11 bulan yang lepas

apa yang saya boleh rumuskan, kemungkinan ia depends kepada KPI yang telah ditetapkan. Even staff tersebut tak mempunyai performance yang teruk, tetapi mungkin impact yang diberi kepada syarikat tidak terlalu besar? Apa apa pun, tak salah untuk awak berunding jika awak merasakan ketidakadilan kepada sistem gaji. Pastikan ada bukti mengatakan yang a ... Read More