Promotion

Featured Employer

Fonterra Brands Malaysia Sdn Bhd
3 Job

Recommended Jobs

Loading...

Blog

Mengikut kajian, ianya menunjukkan yang top performers majoritinya aktif dalam mencari peluang kerjaya. Kajian ini menunjukkan bahawa top performers mencari kerja dan mencadangkan cara  bagaimana majikan boleh secara strategiknya menarik lebih ramai calon yang berbakat untuk masuk dalam organisasi. 

Aug 30, 2016

Tapi kalau korang lihat dengan teliti, orang-orang yang berjaya ni diorang ada berkongsi beberapa sifat dan sifat yang sama. Perasan kan yang mereka tak sanggup untuk nak menghadapi kelemahan, emosi yang tidak stabil, juga risiko untuk gagal secara bersendirian atau dikhayalak ramai. Mereka mahu berjaya mengikut apa yang mereka mahukan dan tidak sanggup untuk menerima sebarang kegagalan. Ini adalah 9 cara untuk tahu jika korang ada sisi-sisi yang diperlukan untuk berjaya:

Aug 30, 2016

Adakah anda seorang artis berkeyakinan tinggi serta semangat untuk membantu orang menjadi lebih kreatif? Anda seorang yang ekstrovert, suka mengajar dan boleh bertutur di hadapan orang ramai? Fasih dalam berbahasa Inggeris? Jika jawapan anda adalah ya, OutToTry sedang mengunggu anda untuk menjadi Art Instructor mereka!

Aug 29, 2016