Promotion

Featured Employer

A-Asign Corporation Sdn Bhd
2 Job

Recommended Jobs

Loading...

Blog

Dari barista sampai lah ke Eksekutif, The Coffee Bean & Tea Leaf (M) Sdn Bhd sekarang ada 3 kerja kosong. Sementara masih ada peluang ni baik korang mohon cepat-cepat, gaji yang memberangsangkan dan ada banyak benefit. 

Aug 23, 2016

Gaji terdahulu korang sedikit dan bila memohon untuk kerja kosong, korang mahukan gaji yang lebih daripada apa yang korang dapat dahulu. Tapi atas alasan apa yang korang mahu berikan? Layak ke kalau nak minta gaji lebih daripada apa yang korang dapat dahulu? Tahu tak yang korang ada hak untuk nak minta gaji lebih untuk kerja yang dimohon. Jika di Massachusetts, ianya sudah menjadi undang-undang dimana majikan tidak boleh bertanya gaji terdahulu calon sewaktu proses temuduga. Ianya bersebab untuk nak menghapuskan golongan yang ditindas dan dibayar kurang atas faktor jantina dan kebiasaannya wanita diberi gaji yang lebih rendah berbanding lelaki. 

Aug 23, 2016

Sepatutnya bila jam dah pukul 6 memang menandakan masa untuk balik, siap-siap susun barang tapi melihatkan kerja tak siap lagi dan bos pun masih lagi ada dalam bilik dia dah siap warning siapkan kerja sebelum balik, terus korang tak jadi nak balik. Kena overtime lagi harini, haih... Semua orang tak suka bila kena kerja overtime ni. Kalau boleh memang tak nak stay dekat office sampai lewat malam sorang-sorang, tapi apa boleh buat bila bos suruh siapkan kerja memang tak boleh nak kata apa la.

Aug 23, 2016