Promosi

Majikan Pilihan

Aegis BPO Malaysia Sdn Bhd
20 Kerja

Kerja Yang Disarankan

Loading...

Blog

EduAdvisor kali ini keluarkan report mengenai purata gaji fresh gradute untuk 13 bidang kerjaya yang berbeza pada tahun ini dan Maukerja mengambil langkah untuk kongsikan info berguna ini kepada job seekers semua. Ini akan berikan gambaran purata gaji yang bakal ditawarkan oleh majikan dan juga korang boleh siap-sedia dengan jangkaan gaji masing-masing mengikut pasaran sekarang. 

Jul 23, 2017

CV templates macam mana yang digemari oleh HR? Adakah yang sarat dengan maklumat seperti esei atauun yang paling ringkas? Sebenarnya ia bergantung juga pada jawatan serta bidang kerja yang dimohon. Kalau korang mohon kerja dalam bidang advertising, semestinya penemuduga mengharapkan sesuatu yang kreatif kerana ia juga sebahagian daripada portolio korang. Kalau CV pun gempak mesti skill korang pun sama level betul tak?

Jul 22, 2017

Sekarang ni kita nak fokus pada Body Email. Tak kan nak hantar email yang kosong je kan? Penerima email pun tak pasti apa tujuan korang hantar ni? Nak mohon kerja? Email spam? Nak berkenalan? Jadi netizen ini telah kongsikan beberapa contoh email memohon kerja yang pada Maukerja amat menarik, professional dan terus kepada tujuan!

Jul 22, 2017