MRT Laluan Putrajaya: PERCUMA SEHINGGA 31 MARCH 2023!
# Trending Semasa

MRT Laluan Putrajaya: PERCUMA SEHINGGA 31 MARCH 2023!

post by Mas Jep

by Mas Jep

Mar 16, 2023
pada 11:41 AM

MRT Laluan Putrajaya: PERCUMA SEHINGGA 31 MARCH 2023!

 

Jika anda nak cara yang percuma dan mudah untuk berjalan di sekitar Kuala Lumpur dan Putrajaya, anda boleh cuba MRT Laluan Putrajaya yang baru sahaja beroperasi ini.

 

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bahawa perkhidmatan Transit Aliran Massa (MRT) untuk laluan Putrajaya akan ditawarkan secara percuma bermula dari pukul 3 petang hari ini sehingga 31 Mac 2023]. Beliau berkata demikian pada Majlis Pelancaran Pembukaan Penuh MRT Laluan Putrajaya di Depot MRT Serdang.

 

MRT Laluan Putrajaya Fasa Dua melibatkan laluan dari Kampung Batu ke Putrajaya yang akan dibuka kepada pengguna bermula pukul 3 petang selepas ia dilancarkan secara rasmi oleh Anwar. Laluan ini mempunyai jumlah 36 stesen, termasuk tujuh stesen bawah tanah.

Baca Juga: Bermula Berkebun Di Halaman Rumah Kini Anak Muda Ini Berjaya Jana RM400,000 daripada Hasil Pertanian! 

 

MRT Laluan Putrajaya dijangka akan mengukuhkan sistem pengangkutan awam di negara ini dan memberi manfaat kepada kira-kira dua juta orang yang tinggal sepanjang penyelesaiannya]. Ia juga akan mengurangkan kesesakan lalu lintas dan pengeluaran karbon di bandar raya].

 

Jadi, tunggu apa lagi? Ambil peluang ini untuk menikmati perjalanan percuma dan selesa dengan MRT Laluan Putrajaya selagi ia masih ada.