Kembali

Longi Malaysia Longi Malaysia is top company

Company SSM No 1293246-M · >100 Employees · Manufacturing / Production

1 Peluang Pekerjaan

Tentang Kami

Di LONGi, kami bukan sekadar pembekal terkemuka dunia bagi penyelesaian fotovoltaik solar; kami juga menawarkan peluang kerjaya yang menarik untuk profesional yang mencari pertumbuhan dan peningkatan berterusan. Beribu pejabat di Xi'an, China, kami telah berkembang di peringkat antarabangsa disebabkan oleh permintaan yang semakin meningkat dan prospek masa depan yang menjanjikan untuk tenaga solar.

Pada tahun 2016, LONGi mengambil langkah besar dan menubuhkan kemudahan pembuatan luar negara pertamanya di Sarawak, Malaysia, terletak di Zon Perindustrian Bebas Sama Jaya, Kuching. Sejak itu, organisasi kami telah menyaksikan pertumbuhan yang memberangsangkan, daripada 570 pekerja pada 2016 kepada 2959 pekerja pada 2021, dengan 99.9% daripada mereka adalah warga Malaysia. Semasa kami terus berkembang, sasaran kami adalah untuk mencapai 5,000 pekerja pada tahun 2022.

Di LONGi, kami percaya dalam mewujudkan tempat yang bagus untuk bekerja, memupuk pertumbuhan profesional, dan menggalakkan peningkatan berterusan untuk pekerja kami. Kami berbangga kerana diperakui oleh pelbagai piawaian antarabangsa dan telah diberi penghormatan sebagai Syarikat Paling Menjanjikan di Malaysia oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa & Industri (MITI) pada tahun 2021.

Jika anda sedang mencari peluang kerjaya dalam industri PV global dan ingin menjadi sebahagian daripada tenaga kerja yang komited untuk mempromosikan nilai untuk pembangunan positif industri solar, pertimbangkan untuk menyertai LONGi. Bersama-sama, kami berhasrat untuk menyumbang kepada masa depan yang lebih hijau untuk planet kita dan generasi akan datang. Terokai pembukaan kerjaya kami dan jadilah sebahagian daripada pasukan kami yang membuat perubahan dalam dunia tenaga suria.

Nilai Teras Syarikat

Di LONGi, kami dengan sepenuh hati menerima tanggungjawab kami untuk memperjuangkan nilai positif yang memacu kemajuan industri solar global. Usaha kolektif kami didedikasikan untuk menempa masa depan yang lebih cerah, yang memupuk bumi yang lebih hijau untuk generasi akan datang.

Matlamat Syarikat

LONGi, peneraju terkemuka dalam industri PV global, berpegang teguh kepada falsafah yang berakar umbi dalam penghormatan, peluang sama rata dan dorongan yang tidak berbelah bahagi. Tumpuan kami yang tidak berbelah bahagi terletak pada memupuk pertumbuhan profesional dan penambahbaikan berterusan pekerja kami yang dihargai, sambil kami bersungguh-sungguh berusaha untuk mewujudkan persekitaran kerja yang luar biasa untuk semua.

Album Syarikat

Lihat lagi
Album of Longi Malaysia - image no.1
Album of Longi Malaysia - image no.2
Album of Longi Malaysia - image no.3
Album of Longi Malaysia - image no.4
Album of Longi Malaysia - image no.5
Album of Longi Malaysia - image no.6

Maklumat Syarikat

Nama Syarikat

Longi Malaysia

Jenis Syarikat

Multinational

Saiz Syarikat

>100

Industri

Manufacturing / Production

No. SSM Syarikat
Top company badge

1293246-M

Peluang Pekerjaan

1

Alamat Syarikat

Lot 2118, Jalan Usaha Jaya, Sama Jaya Free Industrial Zone, Kuching, Sarawak, 93450, Malaysia

Muat Naik Resume Anda Di Sini

Peluang Pekerjaan

Supply Chain Senior Manager / Manager Sepenuh Masa

Undisclosed
Closing
31 Oct 2023