Kembali
MTT Shipping Sdn Bhd banner company

MTT Shipping Sdn Bhd

Company SSM No 918828-A · 50-200 Employees · Transportation / Logistics

1 Peluang Pekerjaan

Tentang MTT Shipping Sdn Bhd

MTT Shipping Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 2010 dan telah berkembang menjadi salah satu pengendali utama di Malaysia dengan memberikan perkhidmatan berkualiti dan boleh dipercayai secara konsisten. Sebagai pemimpin pasaran, kami menawarkan liputan pelabuhan yang luas di rantau Malaysia, memastikan ketibaan dan keberangkatan pada hari yang tetap, serta kecekapan perkhidmatan dan kerapatan pelayaran yang cemerlang.

MTT Shipping Sdn Bhd adalah anak syarikat kepada Kumpulan Syarikat MTT, yang ditubuhkan pada tahun 1963. Terpilih sebagai salah satu daripada 100 pengendali kapal kargo kontena terbaik di dunia oleh Alphaliner, kami menyediakan liputan pelabuhan yang menyeluruh di rantau Malaysia dengan ketibaan dan keberangkatan pada hari yang tetap, meningkatkan keseluruhan kecekapan dan kerapatan pelayaran. Sebagai pemimpin pasaran, MTT menawarkan pelayaran yang terbaik dalam kerapatan, masa transit, kapasiti, dan liputan pelabuhan yang menyeluruh antara Semenanjung Malaysia dan Sabah, Sarawak, dan Brunei.

Melalui kerjasama dengan rakan kongsi, MTT Shipping kini menawarkan enam perkhidmatan pelayaran dengan liputan pelabuhan yang meluas di rantau ini. Kami menyediakan dua pelayaran setiap minggu ke Kota Kinabalu, Bintulu, Miri, dan Kuching, serta pelayaran mingguan ke Sibu, Labuan, Sandakan, Tawau, dan Muara, Brunei.

Untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat, MTT Shipping telah memperkenalkan perkhidmatan ekspres dari Laem Chabang, Thailand ke Port Klang dengan masa transit yang singkat selama empat hari, sebagai tambahan kepada perkhidmatan sedia ada dari Bangkok, Thailand ke Port Klang. Kami juga telah meluaskan liputan pelabuhan rantau kami di luar Asia Tenggara untuk termasuk beberapa pelabuhan di India, seperti Mumbai, Chennai, dan Kolkata.

Terpilih sebagai salah satu daripada 100 pengendali kapal kargo kontena terbaik di peringkat global oleh Alphaliner, MTT Shipping terdiri daripada pasukan yang terlatih dan berpengalaman yang mampu menyediakan pelbagai penyelesaian penghantaran, termasuk kargo berperancah, kargo luar saiz standard, barang berbahaya, kargo tanpa kontena, dan kenderaan komersial/non-komersial.

Kami sentiasa mencari individu berbakat dan bermotivasi yang ingin bekerja dalam persekitaran yang berenergi tinggi yang mendorong inovasi, inisiatif, pencapaian, dan kerjasama.

Maklumat MTT Shipping Sdn Bhd

Nama Syarikat

MTT Shipping Sdn Bhd

Jenis Syarikat

Multinational

Saiz Syarikat

50-200

Industri

Transportation / Logistics

No. SSM Syarikat

918828-A

Peluang Pekerjaan

1

Laman Web Syarikat

www.mttshipping.com.my

Alamat MTT Shipping Sdn Bhd

No. 16, Jalan Sungai Aur/KS4, Port Klang, Selangor, 42000, Malaysia

Peluang Perkerjaan MTT Shipping Sdn Bhd

Sales Executive Sepenuh Masa

MYR4,500.00 - MYR6,500.00 Per Month
Closing
28 Feb 2024