Promosi

Majikan Pilihan

AIA Bhd
8 Kerja

Kerja Yang Disarankan

Kelayakan

  • Membantu untuk mengajar / melaksanakan, mengurus & memantau kanak-kanak / pelanggan kemajuan & persembahan
  • Syarat Am
  • Diploma atau Ijazah dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak atau Pengajaran Pengajian
  • Cemerlang organisasi, komunikasi dan kemahiran interpersonal
  • Cemerlang kemahiran lisan dan bertulis dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia
  • Pengetahuan yang baik dalam bahasa Arab adalah satu kelebihan
  • Pengetahuan yang baik daripada MS Word, MS Excel dan MS PowerPoint.
  • Motivasi diri dan bersedia untuk perjalanan.
  • Sanggup bekerja lebih masa
  • Boleh bekerja di bawah tarikh akhir yang ketat dan tekanan
  • Boleh bekerja di bawah pengawasan minimum & bebas
  • Kreatif & Inovatif
  • Keperluan unik
  • Pengalaman mengajar adalah satu kelebihan.
  • Kepentingan khas dalam pembelajaran Al-Quran & pendidikan
  • Bermotivasi Rohani dalam kehidupan
  • Sangat positif dan menyenangkan mencari dalam alam semula jadi

 

 

 

 

Tanggungjawab

  • Membantu untuk mewujudkan pengajaran di bilik darjah yang menyeronokkan untuk kanak-kanak peringkat tadika.
  • Membantu untuk mewujudkan pengajaran interaktif dan inovatif.
  • Membantu untuk memperkenalkan anak-anak kepada sukatan pelajaran yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan dan mewujudkan kesedaran mengenai Allah sebagai Pencipta kita, Rasulullah sebagai Nabi dan al-Quran & Hadis sebagai buku utama kami rujukan dalam kehidupan.
  • Gunakan permainan, muzik, karya seni, filem, buku, komputer dan alat-alat lain untuk mengajar kemahiran asas.
  • Gunakan bermain dan amali pengajaran.
  • Membantu untuk menyediakan diperlukan alat bantu mengajar yang menarik dan membangunkan insentif untuk memastikan penyertaan dalam kelas.
  • Ditubuhkan dan berkomunikasi objektif yang jelas untuk semua aktiviti pembelajaran
  • Membantu untuk memerhati dan menilai prestasi kanak-kanak
  • Membantu untuk menyediakan, mentadbir dan memberi markah ujian, mendengar pembentangan lisan dan mengekalkan disiplin bilik darjah.
  • Membantu untuk menguruskan tingkah laku kanak-kanak di dalam kelas dengan memohon prosedur disiplin yang diluluskan.
  • kertas gred dan melaksanakan tugas-tugas pentadbiran yang lain seperti yang diperlukan.
  • Baca dan mengikut perkembangan topik semasa dalam pendidikan awal kanak-kanak.
  • Menjalankan dan memantau inisiatif perkhidmatan pelanggan untuk memastikan kepuasan pelanggan maksimum dan menggalakkan jualan ulangan.
  • Melaksanakan tugasan berkaitan dari pejabat pengurusan.
  • Membantu dalam pentadbiran am Centre.
  • Akhir sekali, bergilir-gilir untuk menjaga kebersihan & kekemasan Pusat.

Manfaat tambahan

  • Elaun kerja lebih masa
  • Elaun perubatan

Tarikh permohonan terakhir

18 April 2017

Applicant Requirement

Bahasa

Bahasa Inggeris,Bahasa Malaysia

Warganegara

Malaysian,PR/Work permit holder

Jantina

Perempuan

Lokasi Pekerjaan

33-2 Jalan PJU 5/20E , The Strand Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor, 47810, Malaysia


Lihat Semua Pekerjaan

AQ & S Resources

Al Baghdadi Playtime Centre ( APC) merupakan sebuah program pra sekolah berasaskan Al Quran yang dirangka khusus bagi memenuhi keperluan pendidikan Islam semasa. Program kami terbuka kepada anak anak berusia 2 tahun - 6 tahun.APC juga menerapkan pembelajaran akademik seperti Teras Bahasa, Teras Kognitif, Teras Akhlak

Blog

Tipu lah kalau korang tak pernah ada pengalaman buruk atau lucu sewaktu melalui temuduga kan? Tambah-tambah lagi kalau itu adalah first time korang lalui temuduga kerja mesti lah lagi banyak kenangan lucu. 

Mar 30, 2017

Sebelum nak mula bekerja, perkara utama korang akan tengok mesti Boss kan? Confirm punya lah! Ada masanya, kerja dah cantik tapi coworker macam haram pula. Tapi yang

Mar 30, 2017

Korang semua alert tak dengan Ekspo Maukerja 2017 yang bakal tiba tidak lama lagi ni? Banyak soalan yang diterima dari job seekers bertanyakan apa tips untuk nak hadir temuduga kerja nanti sewaktu ekspo berlangsung. Oleh itu, Maukerja berbesar hati untuk susunkan kesemua tips berguna di dalam satu artikel khas buat rujukan korang semua!

Mar 30, 2017