Datuk Kahwin Perempuan Lain Masa Isteri Tengah Berpantang
# Trending Semasa

Datuk Kahwin Perempuan Lain Masa Isteri Tengah Berpantang

post by Muni

by Muni

May 24, 2023
pada 10:53 AM

Datuk Kahwin Perempuan Lain Masa Isteri Tengah Berpantang

 

Dalam catatan Twitter baru-baru ini yang viral, seorang wanita berkongsi kisah menyayat hati suaminya berkahwin dengan wanita lain ketika dia dalam pantang selepas bersalin. Wanita itu meluahkan kekecewaan kerana suaminya, yang dikenali sebagai Datuk, telah berkahwin dalam tempoh dia melahirkan anak pertama mereka.

Datin berusia 25 tahun itu mendedahkan isteri kedua suaminya adalah seorang pekerja restoran dan telah berkahwin dengannya sejak Februari tahun ini.

“Selepas melahirkan anak kami, saya berpantang di rumah ibu selama dua bulan. Dalam tempoh itulah suami saya berkenalan dengan wanita ini, yang ternyata pernah bekerja dengan kami di restoran itu. ," dia bercerita.

"Apabila dia berhenti kerja, saya jadi curiga, dan akhirnya saya terbongkar bahawa dia telah berkahwin dengan suami saya," tambahnya.

Untuk rekod, Datin dan suaminya mengikat tali perkahwinan pada 10 Oktober 2021, dan mereka kini mempunyai seorang anak perempuan yang lahir pada 14 September 2022.

Perlu diperhatikan bahawa ini adalah perkahwinan keempat bagi Datuk, kerana dia sebelum ini telah bercerai dengan ketiga-tiga isterinya yang terdahulu.

Pendedahan ini telah mencetuskan pelbagai perbincangan di platform media sosial, dengan netizen menunjukkan kejutan dan bersimpati dengan situasi yang malang Datin. Kisah ini telah menimbulkan kesedihan emosi yang dihadapi beberapa wanita semasa tempoh selepas bersalin mereka, yang sepatutnya menjadi masa pengikatan dan sokongan daripada pasangan mereka.

Insiden ini juga menimbulkan soalan mengenai tanggungjawab dan etika individu yang berada dalam jawatan kuasa. Sebagai seorang Datuk, memegang gelaran yang dihormati dalam masyarakat Malaysia, menjadikan tindakannya lebih mengejutkan dan mengecewakan.

Mesej sokongan dan kata-kata semangat telah membanjiri untuk Datin, mendesaknya untuk tetap kuat dan bergerak maju walaupun pengkhianatan yang dialaminya. Banyak yang memuji beliau kerana mengendalikan situasi dengan berwibawa dan menerima keadaan yang mencabar.

Walaupun hantaran Twitter yang menjadi viral ini telah mencetuskan kemarahan dan perdebatan, ia juga menjadi pengingat tentang kepentingan kepercayaan, komunikasi, dan empati dalam hubungan. Ia menekankan keperluan perbincangan terbuka mengenai harapan dan komitmen sebelum dan selepas perkahwinan, terutamanya semasa peristiwa penting seperti kelahiran anak.

 

Kalau korang masih dalam dilemma nak cari kerja, jom drop resume korang

boleh drop kat sini dan biar AI tolong korang carikan kerja