Driver Berang Dihina Dan Dipandang Rendah oleh Penumpang Warga Asing Dari Bangladesh
# Trending Semasa

Driver Berang Dihina Dan Dipandang Rendah oleh Penumpang Warga Asing Dari Bangladesh

post by Muni

by Muni

May 26, 2023
pada 10:05 AM

Driver Berang Dihina Dan Dipandang Rendah oleh Penumpang Warga Asing Dari Bangladesh

 

Seorang pemandu telah berkongsi kisah tentang seorang penumpang warga asing dari Bangladesh telah memaki dan memandang rendah terhadapnya. Kisah ini dikongsi oleh mynewshub dari Twitter. 

Pemandu itu telah mendakwa harga tambang untuk penumpang warga asing tu RM70. Bagaimanapun, hanya 10 minit sebelum sampai ke destinasi, penumpang warga asing itu memaklumkan bahawa mereka kekurangan RM20. Daripada berbincang mengenai resolusi yang adil, penumpang warga asing itu berkeras meminta untuk kurangkan tambang.

 

 

Menambah kesusahan kepada pemandu, penumpang warga asing itu paksa melakukan amalan pemanduan yang berbahaya semasa dalam perjalanan. Menolak sempadan keselamatan, penumpang warga asing itu memaksa pemandu untuk memandu pada kelajuan 130 km/j, meletakkan kedua-dua nyawa mereka dalam bahaya. 

Pemandu itu juga berkata bahawa penumpang warga asing itu menyuruh dia ke belakang dan biarkan dia yang drive. Setelah itu, penumpang warga asing itu juga mengeluarkan kata-kata racist seperti ”U lanciao melayu bawak slow”, “pukimak punya kel*ng”. Pemandu itu berkata bahawa penumpang itu terlalu berbangga kerana berkahwin dengan orang melayu. Komen-komen yang menghina ini bukan sahaja mengekalkan diskriminasi kaum tetapi juga menunjukkan secara terang-terangan mengabaikan kesopanan dan rasa hormat manusia.

 

Kalau korang masih dalam dilemma nak cari kerja, jom drop resume korang

boleh drop kat sini dan biar AI tolong korang carikan kerja