Kembali
Hong Yang Hoo Pharma Sdn Bhd banner company

Hong Yang Hoo Pharma Sdn Bhd Hong Yang Hoo Pharma Sdn Bhd is top company

Company SSM No 432846-M · 50-200 Employees · Healthcare / Medical

4 Peluang Pekerjaan

Tentang Kami

Selamat datang ke laman kerjaya Hong Yang Hoo TYT - sebuah jenama warisan yang telah membantu rakyat Malaysia sejak 1957 untuk mengekalkan kebahagiaan dan kesihatan dengan rangkaian produk herba kami. Produk herba berkesan kami adalah warisan dari nenek moyang pengasas kami, sangat sesuai untuk rakyat Malaysia yang ingin lega dengan cepat dan mudah daripada masalah kesihatan harian.

Kesempitan adalah ibu kepada segala penemuan, dan hal ini juga benar bagi asal-usul Minyak Herba Medicated yang terkenal yang menjadi titik permulaannya. Kembali pada tahun 1924, ketika Madam Ooi tiba di tanah Malaya, beliau tidak menyangka bahawa beliau akan memulakan empayar ubatan yang menjangkaui seluruh negara.

Dengan akar umbi dalam Perubatan Tradisional Cina, Madam Ooi mencipta resepi minyak herba yang selamat untuk bayi di kampung sederhana di Pulau Pinang setelah sedar bahawa penduduk di sana terlalu miskin untuk membawa anak-anak yang sakit untuk berjumpa doktor. Dikenali dengan penuh kasih sayang oleh penduduk kampung sebagai 'Ka Chow Chim', Madam Ooi memperbaiki formula beliau dengan herba tempatan Malaysia dan terus melayani komunitinya sepanjang hayatnya. Pada tahun 1957, anak lelakinya melihat peluang untuk mengubah formula berjaya ini menjadi perniagaan yang berkembang pesat yang akhirnya menjadi nama harian di Malaysia.

Pada masa kini, Hong Yang Hoo TYT mempunyai hampir 10 produk herba yang berbeza, kebanyakannya bertumpu kepada ibu-ibu baru ketika mereka melalui peringkat kehamilan, pantang, dan keibubapaan. Minyak Herba Medicated kami masih menjadi produk unggulan yang paling laris, tetapi kami telah berkembang untuk merangkumi mandian herba bayi, mandian herba pantang, sup herba pantang yang menyihatkan, mandian kaki herba, minuman halia herba, dan banyak lagi.

Hong Yang Hoo TYT adalah tanda mutu dan jaminan untuk semua anggota keluarga, termasuk ibu-ibu mengandung dan bayi baru lahir. Semua produk kami dijamin 100% herba dan bersijil halal oleh JAKIM.

Kerjaya bersama Hong Yang Hoo TYT, jika anda tengah mencari untuk menyertai pasukan yang memegang teguh warisan kesejahteraan holistik, berakar dalam tradisi tetapi sentiasa berkembang, jelajahi peluang di Hong Yang Hoo TYT. Sertailah keluarga kami dan sumbangkan kepada misi kami untuk menyebarkan kesihatan, kebahagiaan, dan kekuatan penyembuhan alam semula jadi di seluruh Malaysia dan lebih jauh lagi.

Maklumat Syarikat

Nama Syarikat

Hong Yang Hoo Pharma Sdn Bhd

Jenis Syarikat

-

Saiz Syarikat

50-200

Industri

Healthcare / Medical

No. SSM Syarikat
Top company badge

432846-M

Peluang Pekerjaan

4

Laman Web Syarikat

https://tyt.com.my/

Alamat Syarikat

8, Lintang Beringin 11, Diamond Valley, Bayan Lepas, Pulau Pinang, 11960, Malaysia

Muat Naik Resume Anda Di Sini

Peluang Pekerjaan

Designer Sepenuh Masa

MYR3,000.00 - MYR3,500.00 Per Month
Closing
8 Jan 2024

Merchandiser Sepenuh Masa

MYR3,000.00 - MYR3,500.00 Per Month
Closing
8 Jan 2024

Account Payable Sepenuh Masa

MYR2,800.00 - MYR3,500.00 Per Month
Closing
8 Jan 2024