Kembali
GCCP Marble Sdn Bhd banner company

GCCP Marble Sdn Bhd GCCP Marble Sdn Bhd is top company

Company SSM No 875644-M · 50-200 Employees · Mining

<10 Followers

Tentang GCCP Marble Sdn Bhd

GCCP Resources Limited telah disenaraikan di SGX sejak tahun 2015. Kumpulan kami terlibat dalam perniagaan pengkuarian dan pemprosesan Kalsium Karbonat dengan menghancurkan Kalsium Karbonat yang telah dikuarikan kepada pelbagai saiz zarah seperti yang diperlukan oleh pelanggan kami. Pada tahun 2020, kami telah memutuskan untuk mengagihkan perniagaan kami ke dalam industri marmar, di mana Kuari GCCP Marble (sebelum ini dikenali sebagai Kuari Hyper Act) akan diubah menjadi pengeluaran marmar berbanding Kalsium Karbonat. Operasi perniagaan kami terletak di Simpang Pulai, Ipoh, Perak, Malaysia.

Kumpulan kami, melalui Kuari GCCP Gridland, menghasilkan Kalsium Karbonat yang dihancurkan dengan pelbagai saiz zarah sehingga 90mm yang dijual kepada pelanggan kami yang biasanya memerlukan Kalsium Karbonat yang dihancurkan kami untuk pembuatan PCC. Kuari GCCP Gridland mempunyai kapasiti pengeluaran sehingga 40,000 tan Kalsium Karbonat yang dihancurkan sebulan.

Kumpulan kami sedang menjalankan kajian kelayakan terhadap kualiti marmar di Kuari GCCP Marble, walaupun proses ini telah ditangguhkan akibat pandemik Covid-19. Kami telah menemui bahawa simpanan Kuari GCCP Marble telah bermetamorfosis menjadi marmar dengan zarah marmar halus hingga sederhana dan kajian lanjut akan dijalankan selepas pandemik.

Maklumat GCCP Marble Sdn Bhd

Nama Syarikat

GCCP Marble Sdn Bhd

Jenis Syarikat

Small-Medium Enterprize

Saiz Syarikat

50-200

Industri

Mining

No. SSM Syarikat

875644-M

Peluang Pekerjaan

0

Laman Web Syarikat

Alamat GCCP Marble Sdn Bhd

D21-1, Menara Mitraland, No 13A, Jalan PJU 5, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia