Kembali
Jabatan Perancangan Bandar Dan Desa (PLANMalaysia) banner company

Jabatan Perancangan Bandar Dan Desa (PLANMalaysia)

50-200 Employees · Government / Defence

<10 Followers

Tentang Jabatan Perancangan Bandar Dan Desa (PLANMalaysia)

Jabatan Perancangan Bandar dan Desa atau dikenali dengan nama PLANMalaysia merupakan salah satu Jabatan di bawah tanggungjawab Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan (KPKT). PLANMalaysia adalah peneraju perancangan bandar dan desa di Malaysia bagi meningkatkan tahap kesejahteraan rakyat dan kemakmuran negara menjelang 2030.

Jabatan ini memberi khidmat nasihat perancangan bagi kawasan bandar dan desa serta membantu Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) menyediakan rancangan pemajuan di semua peringkat tempatan.

Amalan perancangan yang dilaksanakan berasaskan kepada Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976 [Akta 172] serta undang-undang semasa yang terpakai di peringkat negara, negeri dan tempatan.

PLANMalaysia sentiasa mengorak langkah menjalankan penyelidikan dan pembangunan bagi memastikan perancangan spatial yang komprehensif, inovatif dan kreatif dengan mengekalkan prinsip perancangan dan pembangunan sejagat.

Maklumat Jabatan Perancangan Bandar Dan Desa (PLANMalaysia)

Nama Syarikat

Jabatan Perancangan Bandar Dan Desa (PLANMalaysia)

Jenis Syarikat

Government

Saiz Syarikat

50-200

Industri

Government / Defence

No. SSM Syarikat

-

Peluang Pekerjaan

0

Alamat Jabatan Perancangan Bandar Dan Desa (PLANMalaysia)

Jabatan Perancangan Bandar dan Desa (PLANMalaysia) Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan Blok F5, Kompleks F, Presint 1, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, Putrajaya, WP Putrajaya, Malaysia