51-200 Employees · Food & Beverage
5 Peluang Pekerjaan
Seirock-ya ditubuhkan di Tsukuba City, Jepun pada tahun 2009 dan kini telah berkembang dengan lebih 15 cawangan di Jepun. Seirock-ya kini telah melebarkan sayap ke negara-negara luar seperti kawasan Jakarta di Indonesia dan kawasan Lembah Klang di Malaysia. Seirock-ya Uptown dibuka pada tahun 2019 sebagai cawangan pertama di Malaysia.
Dasar
Kami ingin menyediakan Ramen Jepun yang lazat untuk semua rakyat Malaysia. Kami dengan setia menghasilkan semula rasa yang sama seperti Ramen Seirock-ya di Jepun walaupun kami membangunkan semula produk kami untuk memenuhi citarasa rakyat Malaysia. Kami sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan kami.
Sejarah Ramen
Asal usul Ramen adalah dari Lamian China. Selepas diperkenalkan ke Jepun, ia telah dikembangkan untuk menyesuaikan dengan budaya makanan Jepun. Ramen yang paling tradisional menggunakan ayam dan sayur-sayuran sebagai sup asas, dikenali sebagai Tokyo Shoyu Ramen. Ramen ayam dikenali secara meluas sebagai jenis asas Ramen. Kini terdapat pelbagai jenis Ramen bergantung pada perbezaan kuah sup dan rasa sos.