Kembali
Sunpower Malaysia Manufacturing Sdn Bhd banner company

Sunpower Malaysia Manufacturing Sdn Bhd

Company SSM No 0824246-W · 50-200 Employees · Utilities / Power

<10 Followers

Tentang Sunpower Malaysia Manufacturing Sdn Bhd

Selamat datang ke laman kerjaya SunPower Malaysia Manufacturing Sdn Bhd (SPMY), sebuah syarikat tenaga lestari terkemuka dan inovatif yang menyediakan penyelesaian solar lengkap dan perkhidmatan kepada pelbagai pelanggan di seluruh dunia. Dengan pengalaman lebih daripada 30 tahun yang terbukti, SunPower melayani pelanggan kediaman, perniagaan, kerajaan, sekolah, dan utiliti dengan memberikan nilai maksimum dan prestasi yang luar biasa sepanjang hayat setiap sistem solar.

Beribu pejabat di Silicon Valley, SunPower mempunyai kehadiran global dengan pekerja yang komited dan memberi tumpuan kepada pelanggan di Afrika, Asia, Australia, Eropah, Amerika Utara dan Selatan.

SPMY ditubuhkan pada Mei 2010 sebagai fasiliti pengeluaran sel suria bertaraf dunia yang tinggi kecekapan. Sejak Julai 2011, prestasi pengeluaran kami yang cemerlang membolehkan kami beroperasi pada kapasiti penuh, menghasilkan lebih kurang 1400 megawatt sel suria dengan kecekapan penukaran sehingga 22.8 peratus untuk sel Gen C.

Komitemen kami terhadap kelestarian jelas terlihat dalam bangunan LEED yang disahkan SPMY, dengan bangunan Pentadbiran mencapai pensijilan platina dan FAB (fasiliti fabrikasi) mencapai pensijilan emas. Kami berbangga menjadi fasiliti yang sepenuhnya mengitar semula Sampah Jadual, menyumbang kepada masa depan yang lebih hijau dan bertanggungjawab alam sekitar.

Sejak bertahun-tahun, SPMY telah mencipta peluang pekerjaan untuk lebih daripada 2,000 individu, menyediakan prospek pekerjaan yang saksama untuk komuniti tempatan Melaka dan negeri-negeri jiran. Kami menghargai kepelbagaian dan inklusiviti, memupuk persekitaran kerja yang kolaboratif dan dinamik.

Di SunPower Malaysia Manufacturing Sdn Bhd, kami percaya dalam melaburkan dalam pertumbuhan dan perkembangan pekerja kami. Kami menawarkan pelbagai peluang kemajuan kerjaya dan memupuk budaya pembelajaran dan inovasi berterusan. Pekerja kami adalah aset yang paling berharga, dan kami berkomitmen untuk menyediakan pengalaman tempat kerja yang menyokong dan memuaskan.

Jika anda bersemangat tentang kelestarian, tenaga boleh diperbaharui, dan ingin memberi impak positif kepada dunia, kami menjemput anda untuk menerokai peluang kerjaya yang menarik bersama kami. Sertailah pasukan profesional kami kerana bersama-sama, kita bekerjasama membentuk masa depan yang lebih cerah dan lestari untuk generasi akan datang. Marilah kita berinovasi dan mengetuai dalam mencipta teknologi solar untuk planet yang lebih bersih dan hijau.

Maklumat Sunpower Malaysia Manufacturing Sdn Bhd

Nama Syarikat

Sunpower Malaysia Manufacturing Sdn Bhd

Jenis Syarikat

Multinational

Saiz Syarikat

50-200

Industri

Utilities / Power

No. SSM Syarikat

0824246-W

Peluang Pekerjaan

0

Alamat Sunpower Malaysia Manufacturing Sdn Bhd

Melaka World Solar Valley, Alor Gajah, Melaka