S*** R*****'s avatar'
S*** R*****1 minggu yang lepas inMauLuah

Kesian Siapa Dapat Bos Macam Ni

Kesian Siapa Dapat Bos Macam Ni
Aku ada tertgk dkt social media yg majikan sanggup issue termination letter sbb katanya diorg disappointed dkt batch intern diorg. Aku cam terkedu bila baca chat ni. Cam ... Baca lagi
2
D***** M********'s avatar'
D***** M********2 minggu yang lepas inMauLuah

Job description terlalu banyak tapi underpaid

Saya kerja sebagai admin di sebuah company kecil. Dah 2 tahun lebih kerja siniStart kerja sebagai fresh graduate First2 boss offer jadi office person jaga admin.Lama2 jad... Baca lagi
0
A******* * M******* S****'s avatar'
A******* * M******* S****3 minggu yang lepas inMauLuah

Rasa bersalah nak berhenti sebab dapat better offer dari segi gaji, sebab kerja sekarang baru sebulan kerja, normal rasa macam ni? Sebab environment ok cuma gaji biasa je

 
0
N** F**** S******'s avatar'
N** F**** S******4 minggu yang lepas inMauLuah

Gaji pekerja kontrak kena hold selama berbulan-bulan selepas masuk kerja. Perkara ini tiada dalam offer letter & tidak dimaklumkan ketika sign perjanjian.

Saya baru sahaja masuk kerja di salah sebuah instituisi perbankan sebagai teller. Kontrak saya adalah selama setahun. Dalam offer letter saya, tidak dinyatakan secara det... Baca lagi
0
M******* S****** F****'s avatar'
M******* S****** F****1 bulan yang lepas inMauLuah

Hi nak tanya, saya fresh graduate nak tahu tentang dunia pekerjaan

Hi, nak tanya, normal ke kalau as fresh graduate baru masuk dalam bidang pekerjaan dalam 6bulan, lepastu sekarang lost gila tak tahu apa yang kita kene buat and kurang gu... Baca lagi
0
Nisa Sulaiman's avatar'
Nisa Sulaiman1 bulan yang lepas inMauLuah

DAH HANTAR NOTIS 1 BULAN TAPI BOLEH KE NAK AMIK CUTI TOLAK GAJI?

saya nisa , saya baru kerja dalam 1 bulan. Tapi saya dah hantar notis sebab majikan yang kuat memaki dan persekitaran yang toxis. saya hantar notis 8.3.24 dan habis notis... Baca lagi
0
Raja Nadzmi Syazwan Raja Mahmood's avatar'
Raja Nadzmi Syazwan Raja Mahmood1 bulan yang lepas inMauLuah

Adakah kerja part time cashier senang kena marah oleh hr ? Apa yang saya patut lakukan semasa hr hantar WhatsApp macam ini.

Salam min maaf saya kerja part time cashier pada hari jumaat saya ingin masuk lewat sebab ada hal tiba2 hr sound saya . Saya kerja dah setahun dekat cashier dan tiba2 hr ... Baca lagi
0
A****'s avatar'
A****1 bulan yang lepas inMauLuah

Dapat gaji ke kalau kerja hanya 2 minggu? Mohon pencerahan ye

Saya baru kerja dalam seminggu. Syarikat menetapkan 1 minggu untuk notis berhenti kerja bgi yg dlm tempoh percubaan. So saya berhenti kerja sebab nak masuk DPLI. Adakah s... Baca lagi
0
Nur Atiqah Binti Nordin's avatar'
Nur Atiqah Binti Nordin1 bulan yang lepas inMauLuah

Beri notis brhenti kerja pade 26hb Jan. 26hb Feb adalah hari terakhir. 7hb Mar hq bgtw gaji kena hold sb mtk dtg smbng buat keje pnding.

Saye nak luahkn dan minta pendapat. Saye dh beri notis berhenti kerja pade 26hb Jan. Dan pada 26hb Feb adalah hari terakhir. 1hb March sampai harini 7hb March, saye telah... Baca lagi
0
M*** Y*******'s avatar'
M*** Y*******1 bulan yang lepas inMauLuah

Mana lebih baik? Company A stay Atau Company B untuk grow. Company A tak pasti bila boleh grow. Tak confirm

Saya dah bekerja di company A sekarang selama hampir 9 tahun bermula dari diploma fresh graduate 2015, gaji permulaan waktu tu rm1650.Saban tahun Naik sehingga rm2600. Sa... Baca lagi
0
M******* A***'s avatar'
M******* A***1 bulan yang lepas inMauLuah

Tidak bayar wang ganti rugi kerana berhenti awal daripada tarikh sepatutnya.

Hi, saya nak bertanya, apa tindakan yang boleh diambil ke atas pekerja yang tidak membayar wang ganti rugi kerana berhenti kerja sebelum tarikh akhir nya bekerja? 
0
S*** A****'s avatar'
S*** A****1 bulan yang lepas inMauLuah

Ada ke company yang lepas probation 3 month, tapi AL tk de lagi dan tak naik gaji?

Min , aq nk tanya , ada ke company yg lepas habis 3 blm probation en tapi AL tk de sampai setahun kerja , and gaji tk di naikkan langsung ,diberi dengan offer paling sedi... Baca lagi
0
N**** F**** L***** H****'s avatar'
N**** F**** L***** H****1 bulan yang lepas inMauLuah

Sale kurang boss suruh buat kerja cuci container pulak walapun saya seorang barista

Hi min, saya seorang barista yang berpengalaman selama 6 tahun dalam industri. Bukan sahaja berpengalaman saya pun ada 2 sijil barista bertaraf international. Saya berhen... Baca lagi
0
M******* S***** B** Z***** A*****'s avatar'
M******* S***** B** Z***** A*****1 bulan yang lepas inMauLuah

BARU KERJA 2 MINGGU, NAK BERHENTI HUJUNG BULAN INI, BOLEH KE?

Nak tanya, saya baru kerja 2 minggu di salah satu company ni. Saya di berikan offer letter yg saya bekerja di sana dlm tempoh percubaan 3 bulan. Saya nak berhenti sebab e... Baca lagi
0
S*** A****'s avatar'
S*** A****1 bulan yang lepas inMauLuah

Patut stay or berhenti tanpa notis and go tempat kerja baru?

Aq baru start kerja , tapi aq start gaji tk tinggi, tapi bila dijanji kan nk naik gaji lepas probation months 3 bulan dia tk naik kn se sen pun and manager ckp janji lagi... Baca lagi
0