S*** A***** B**** A********'s avatar'
S*** A***** B**** A********6 hari yang lepas inMauLuah

Tersedar ada buat silap masa kerja

Hi MauKerja,Saya nak meluahkan kegusaran saya. Saya baru sedar yang saya ada buat silap dalam kerja. Rasa sangat takut dan risau confirm manager dan senior akan marah say... Read more
0
M******* Z******** B** H****'s avatar'
M******* Z******** B** H****1 minggu yang lepas inMauLuah

9 bulan tanam anggur , dah apply kerja asyik tak dapat je

hi , saya fresh grad yg dah 9 bulan tanam anggur. ada sesiapa boleh kasi tips tak?kadang down sbb kenapa lama sangat nak dapat kerja. adakah ini normal? saya rasa mcm kos... Read more
1
Tee Han Keong's avatar'
Tee Han Keong1 minggu yang lepas inMauLuah

Kerja Luar Bidang dari apa yang kita belajar

Hi semua , Nak Tanya . How Do you Ace in Interview kerja Yang lari dari Bidang yang kita Belajar ?

 
0
S*** R*****'s avatar'
S*** R*****1 bulan yang lepas inMauLuah

Kesian Siapa Dapat Bos Macam Ni

Kesian Siapa Dapat Bos Macam Ni
Aku ada tertgk dkt social media yg majikan sanggup issue termination letter sbb katanya diorg disappointed dkt batch intern diorg. Aku cam terkedu bila baca chat ni. Cam ... Read more
2
D***** M********'s avatar'
D***** M********1 bulan yang lepas inMauLuah

Job description terlalu banyak tapi underpaid

Saya kerja sebagai admin di sebuah company kecil. Dah 2 tahun lebih kerja siniStart kerja sebagai fresh graduate First2 boss offer jadi office person jaga admin.Lama2 jad... Read more
0
A******* * M******* S****'s avatar'
A******* * M******* S****2 bulan yang lepas inMauLuah

Rasa bersalah nak berhenti sebab dapat better offer dari segi gaji, sebab kerja sekarang baru sebulan kerja, normal rasa macam ni? Sebab environment ok cuma gaji biasa je

 
0
N** F**** S******'s avatar'
N** F**** S******2 bulan yang lepas inMauLuah

Gaji pekerja kontrak kena hold selama berbulan-bulan selepas masuk kerja. Perkara ini tiada dalam offer letter & tidak dimaklumkan ketika sign perjanjian.

Saya baru sahaja masuk kerja di salah sebuah instituisi perbankan sebagai teller. Kontrak saya adalah selama setahun. Dalam offer letter saya, tidak dinyatakan secara det... Read more
0
M******* S****** F****'s avatar'
M******* S****** F****2 bulan yang lepas inMauLuah

Hi nak tanya, saya fresh graduate nak tahu tentang dunia pekerjaan

Hi, nak tanya, normal ke kalau as fresh graduate baru masuk dalam bidang pekerjaan dalam 6bulan, lepastu sekarang lost gila tak tahu apa yang kita kene buat and kurang gu... Read more
0
Nisa Sulaiman's avatar'
Nisa Sulaiman2 bulan yang lepas inMauLuah

DAH HANTAR NOTIS 1 BULAN TAPI BOLEH KE NAK AMIK CUTI TOLAK GAJI?

saya nisa , saya baru kerja dalam 1 bulan. Tapi saya dah hantar notis sebab majikan yang kuat memaki dan persekitaran yang toxis. saya hantar notis 8.3.24 dan habis notis... Read more
0
Raja Nadzmi Syazwan Raja Mahmood's avatar'
Raja Nadzmi Syazwan Raja Mahmood2 bulan yang lepas inMauLuah

Adakah kerja part time cashier senang kena marah oleh hr ? Apa yang saya patut lakukan semasa hr hantar WhatsApp macam ini.

Salam min maaf saya kerja part time cashier pada hari jumaat saya ingin masuk lewat sebab ada hal tiba2 hr sound saya . Saya kerja dah setahun dekat cashier dan tiba2 hr ... Read more
0
A****'s avatar'
A****2 bulan yang lepas inMauLuah

Dapat gaji ke kalau kerja hanya 2 minggu? Mohon pencerahan ye

Saya baru kerja dalam seminggu. Syarikat menetapkan 1 minggu untuk notis berhenti kerja bgi yg dlm tempoh percubaan. So saya berhenti kerja sebab nak masuk DPLI. Adakah s... Read more
0
Nur Atiqah Binti Nordin's avatar'
Nur Atiqah Binti Nordin2 bulan yang lepas inMauLuah

Beri notis brhenti kerja pade 26hb Jan. 26hb Feb adalah hari terakhir. 7hb Mar hq bgtw gaji kena hold sb mtk dtg smbng buat keje pnding.

Saye nak luahkn dan minta pendapat. Saye dh beri notis berhenti kerja pade 26hb Jan. Dan pada 26hb Feb adalah hari terakhir. 1hb March sampai harini 7hb March, saye telah... Read more
0
M*** Y*******'s avatar'
M*** Y*******2 bulan yang lepas inMauLuah

Mana lebih baik? Company A stay Atau Company B untuk grow. Company A tak pasti bila boleh grow. Tak confirm

Saya dah bekerja di company A sekarang selama hampir 9 tahun bermula dari diploma fresh graduate 2015, gaji permulaan waktu tu rm1650.Saban tahun Naik sehingga rm2600. Sa... Read more
0
M******* A***'s avatar'
M******* A***2 bulan yang lepas inMauLuah

Tidak bayar wang ganti rugi kerana berhenti awal daripada tarikh sepatutnya.

Hi, saya nak bertanya, apa tindakan yang boleh diambil ke atas pekerja yang tidak membayar wang ganti rugi kerana berhenti kerja sebelum tarikh akhir nya bekerja? 
0
S*** A****'s avatar'
S*** A****2 bulan yang lepas inMauLuah

Ada ke company yang lepas probation 3 month, tapi AL tk de lagi dan tak naik gaji?

Min , aq nk tanya , ada ke company yg lepas habis 3 blm probation en tapi AL tk de sampai setahun kerja , and gaji tk di naikkan langsung ,diberi dengan offer paling sedi... Read more
0