S*** K********'s avatar'
S*** K********3 hari yang lepas inConflict with Boss

Majikan tak carum epf dan socso

Slm sy nak share sy baru dpt tahu selama 6thn kerja kat company ni rupa2nya boss tak pernah buat caruman epf socso walaupun dlm slip gaji ada tolak. Rasa kecewa sgt sbb b... Read more
0
N**** A** R****'s avatar'
N**** A** R****1 minggu yang lepas inConflict with Boss

Majikan tak bagi cuti pada raya haji

saya nak tanya bagi pihak kawan saya, dia kerja di industri biri2 dan raya haji nanti dia kena kerja. adakah syarikat perlu tanya dulu untuk kerja atau tak atau syarikat ... Read more
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********1 minggu yang lepas inConflict with Boss

Majikan suruh cari orang ganti kalau nak cuti AL

Macam mana kalau majikan buat undang2 staff diwajibkan mencari pengganti kalau nak ambil cuti AL jika tiada pengganti cuti tolak gaj dan tak kira sebagai AL.


 
0
S*** K********'s avatar'
S*** K********2 minggu yang lepas inConflict with Boss

Buat kerja 2 orang tapi gaji dibayar untuk seorang

Saya bekerja untuk dua org tapi gaji yg saya dapat gaji untuk seorang. Bila Saya mintak cuti 2 hari sebab belakang saya sakit sebab lenguh majikan terus nak buang saya ta... Read more
0
H***** H****'s avatar'
H***** H****1 bulan yang lepas inConflict with Boss

bos nak saman sebab berhenti kerja tanpa notis. apa yang perlu saya buat

nak tanya dan luah. saya berkerja hampir 6 tahun di kedai bunga. saya manager, akaun, florist dan kena cari sale untuk kedai. gaji saya 3k dan sudah sign kontrak selepa... Read more
0
N** _****'s avatar'
N** _****2 bulan yang lepas inConflict with Boss

Majikan yang susah bayar gaji

Majikan yang susah bayar gaji
Saya memberi surat perletakan jawatan pada 15 March 2024 dan berakhir pada 15 April 2024. Majikan perlu membayar gaji selewat lewatnya 7 hari bulan. Contract saya sudah b... Read more
1
H*** A***** B**** A*** Z*********'s avatar'
H*** A***** B**** A*** Z*********2 bulan yang lepas inConflict with Boss

Masalah pembayaran gaji

Masalah pembayaran gaji
Majikan hold gaji saya lebih seminggu. Waktu IV dijanjikan utk diberi 2× (pertghan bulan & awal bulan 1hb) kononnya nk pekerja sentiasa ada duit.Saya masuk kerja trai... Read more
0
N** N****** B**** M****'s avatar'
N** N****** B**** M****3 bulan yang lepas inConflict with Boss

Pengalaman pekerja - pekerja kedai retail semasa bulan puasa.

Hi saya seorg MT disebuah retail store. Saya tidak pernah bekerja dlm retail jd saya mahu bertanya adakah staff hanya diberikan masa 5 minit sahaja utk berbuka puasa? Tra... Read more
0
A** S******'s avatar'
A** S******3 bulan yang lepas inConflict with Boss

kalau kita cuti beserta bukti yang kita terpaksa cuti sbb convocation boleh ke bos tolak gaji sbb dikira cuti tanpa mc ?

 
0
N**** N*****'s avatar'
N**** N*****6 bulan yang lepas inConflict with Boss

Assalamualaikum..ni berkenaan berhenti tanpa notis berhenti dan macam mana nak dapatkan gaji balik

Assalamualaikum..macam mana kalau saya hanya dapat offer kerja melalui whatsapp sahaja..dan majikan hanya berkata selepas 3 bulan kerja baru confirm..tapi saya kerja dah ... Read more
0
M***'s avatar'
M***6 bulan yang lepas inConflict with Boss

Majikan enggan bayar gaji semasa tempoh percubaan sehingga hari perletakan jawatan

Majikan enggan bayar gaji kerana merasakan sy seorang pekerja yg tidak beradab apakah tindakan yg perlu sy ambil sbgai seorang pekerja utk menegakkan hak tuntutan gaji ji... Read more
0
N** H**** B**** M****** H*****'s avatar'
N** H**** B**** M****** H*****11 bulan yang lepas inConflict with Boss

Majikan culas membayar caruman SOCSO dan EPF selama 6 bulan tetapi ada potongan dalam slip gaji. Adakah saya masih layak menerima faedah caruman jika berlaku kemalangan kepada saya ketika bekerja?

Hai saya nak bertanya beberapa persoalan mengenai caruman SOCSO dan EPF, apakah yang perlu saya lakukan jika majikan tidak membayar socso dan epf selama 6 bulan tetapi ad... Read more
0
F****** B**** L*****'s avatar'
F****** B**** L*****1 tahun yang lepas inConflict with Boss

Kerja tak related dgn job scope. Asal staff berhenti je. Senang2 je handover. Saya ni business core. Bukan engineer core yg perlu baca reading apa lagi kena guna system dcs. Please la hired staff baru

 
0