H***** H****'s avatar'
H***** H****2 minggu yang lepas inConflict with Boss

bos nak saman sebab berhenti kerja tanpa notis. apa yang perlu saya buat

nak tanya dan luah. saya berkerja hampir 6 tahun di kedai bunga. saya manager, akaun, florist dan kena cari sale untuk kedai. gaji saya 3k dan sudah sign kontrak selepa... Baca lagi
0
N** _****'s avatar'
N** _****1 bulan yang lepas inConflict with Boss

Majikan yang susah bayar gaji

Majikan yang susah bayar gaji
Saya memberi surat perletakan jawatan pada 15 March 2024 dan berakhir pada 15 April 2024. Majikan perlu membayar gaji selewat lewatnya 7 hari bulan. Contract saya sudah b... Baca lagi
1
H*** A***** B**** A*** Z*********'s avatar'
H*** A***** B**** A*** Z*********1 bulan yang lepas inConflict with Boss

Masalah pembayaran gaji

Masalah pembayaran gaji
Majikan hold gaji saya lebih seminggu. Waktu IV dijanjikan utk diberi 2× (pertghan bulan & awal bulan 1hb) kononnya nk pekerja sentiasa ada duit.Saya masuk kerja trai... Baca lagi
0
N** N****** B**** M****'s avatar'
N** N****** B**** M****2 bulan yang lepas inConflict with Boss

Pengalaman pekerja - pekerja kedai retail semasa bulan puasa.

Hi saya seorg MT disebuah retail store. Saya tidak pernah bekerja dlm retail jd saya mahu bertanya adakah staff hanya diberikan masa 5 minit sahaja utk berbuka puasa? Tra... Baca lagi
0
N**** N*****'s avatar'
N**** N*****5 bulan yang lepas inConflict with Boss

Assalamualaikum..ni berkenaan berhenti tanpa notis berhenti dan macam mana nak dapatkan gaji balik

Assalamualaikum..macam mana kalau saya hanya dapat offer kerja melalui whatsapp sahaja..dan majikan hanya berkata selepas 3 bulan kerja baru confirm..tapi saya kerja dah ... Baca lagi
0
M***'s avatar'
M***5 bulan yang lepas inConflict with Boss

Majikan enggan bayar gaji semasa tempoh percubaan sehingga hari perletakan jawatan

Majikan enggan bayar gaji kerana merasakan sy seorang pekerja yg tidak beradab apakah tindakan yg perlu sy ambil sbgai seorang pekerja utk menegakkan hak tuntutan gaji ji... Baca lagi
0
N** H**** B**** M****** H*****'s avatar'
N** H**** B**** M****** H*****10 bulan yang lepas inConflict with Boss

Majikan culas membayar caruman SOCSO dan EPF selama 6 bulan tetapi ada potongan dalam slip gaji. Adakah saya masih layak menerima faedah caruman jika berlaku kemalangan kepada saya ketika bekerja?

Hai saya nak bertanya beberapa persoalan mengenai caruman SOCSO dan EPF, apakah yang perlu saya lakukan jika majikan tidak membayar socso dan epf selama 6 bulan tetapi ad... Baca lagi
0
F****** B**** L*****'s avatar'
F****** B**** L*****1 tahun yang lepas inConflict with Boss

Kerja tak related dgn job scope. Asal staff berhenti je. Senang2 je handover. Saya ni business core. Bukan engineer core yg perlu baca reading apa lagi kena guna system dcs. Please la hired staff baru

 
0
N** H****** B**** J****'s avatar'
N** H****** B**** J****1 tahun yang lepas inConflict with Boss

TERTEKAN DENGAN BOSS YANG TAK ADA PENDIRIAN TETAP DAN SUKA MEMBESARKAN MASALAH YANG KECIL. SYARIKAT TIADA PERATURAN DAN POLICY YANG TETAP MEMBUATKAN PEKERJA KELIRU

hi, saya just nak luah rasa tak puas hati dengan tempat kerja saya nih, actually saya dah 7 bulan kerja dekat sini, masa memula interview mulut bos sgt manis, kata kita k... Baca lagi
0
W** N** A***** B**** W** S********'s avatar'
W** N** A***** B**** W** S********2 tahun yang lepas inConflict with Boss

Majikan yang tidak bagi ke klinik sekiranya demam dan tidak sihat

Saya kerja di syarikat swasta pendalaman.. sy dapat pengurus yang agak kejam.. kami semua (local) tidak dibenarkan ke klinik sekiranya demam sbb xnak sangkut takut covid ... Baca lagi
0
hazli hassan's avatar'
hazli hassan2 tahun yang lepas inConflict with Boss

Majikan tak bayar pending tunggakan gaji selepas berhenti!!!

Salam, saya baru berhenti dari satu syarikat , sebenarnya since saya masuk kerja setahun lepas syarikat tu dah ade masalah gaji , tapi sebab PKP saya akur juga . sebulan... Baca lagi
0