Jika surat offer letter saya sudah tanda tangan dengan kontark 3 tahun, tapi majikan tidak beri copy offer letter pada saya. Majikan memberitahu selepas bos tandatangan barulah copy offer letter akan
Jika surat offer letter saya sudah tanda tangan dengan kontark 3 tahun, tapi majikan tidak beri copy offer letter pada saya. Majikan memberitahu selepas bos tandatangan barulah copy offer letter akan diberikan kepada saya. Jadinya saya tak sampai satu bulan kerja, saya rasa tak boleh bagi komitmen, jadi saya mahu resign. Jadi salah ke majikan tak ... Read More

Syazwani Amalina
9 bulan yang lepas

Majikan tidak salah untuk tidak memberi copy offer letter kepada anda sebelum offer letter ditandatangani oleh bosnya, tetapi ia patut meletakkan syarat yang jelas dan difahami oleh anda tentang apabila offer letter akan diberikan. Dengan anda berhenti bekerja sebelum 1 bulan adalah tindakan yang menangani tuntutan anda apabila anda memerlukan konf ... Read More


Assalamualaikum , saya muhaimin pelajar graduan ijazah IT. Saya ingin mecari kerja di dalam bahagian IT atau di mana2 bahagian lain. Saya ingin menimba ilmu lagi dan meluaskan pengalaman saya.
Tolong Hubungi saya jika masih mencari pekerja baharu. Saya pelajar baharu lepasan universiti. Terima Kasih semoga dimudahkan rezki Inshaa Allah.

Mohd zaimy Ab samat
10 bulan yang lepas

Boleh pm sy 0127191846


Hai assamualaikum sya mencari pekerjaan sebagai guru tadika di sekitar puteri wangsa/tebrau/tiram. Untuk sesi tahun hadapan. Jika ada mana mana tadika yang memerlukan guru.saya ingin mencuba
Saya mencari pekerjaan baharu untuk sesi tahun hadapan. Kalau boleh sebagai guru tadika.kerana ada ada mempunyai kelulusan di dalam bidang diploma pendidikan awal kanak-kanak. Semoga ada rezeki saya.
No Answer Yet


No Answer Yet


M******* A***** K*** B** A*** K***
2 tahun yang lepas

6 bulan max


Maukerja Malaysia
10 bulan yang lepas

<p>Betul. Sebenarnya panggilan puan/tuan ni adalah panggilan formal sebenarnya, tetapi untuk lagi mudah, jika awak dapat nama perempuan, lebih manis awak letak Puan/Cik, sebab apa apa pun, kita nak dapat first impression tu.</p><p><br></p><p>Semoga berjaya dalam memilih kerja!</p>


S*** A*****
2 tahun yang lepas

Lebih mudah pergi ke store starbucks sendiri.


Ada kerja di Miri, Sarawak?
<p>Kenpa semua krja di miri x ada? Apakah kerja di sarawak tidak ada lagi? Please buat lah peluang kerja untuk orang sarawak bekerja and kepada org di sarawak please ambil org kerja jgn jadi sombong trhdp orng. Contoh kita minta kerja di satu company ni please terima atau bagi reponse yg positive untuk pemohon, supaya dia tahu yg dia tidak layak, j ... Read More

Sera
2 tahun yang lepas

<p>Hi! saya sebenarnya ada nampak beberapa posisi yang masih available di Miri Sarawak di Maukerja.</p><p><br></p><p>Awak boleh click di link ni: <a href="https://www.maukerja.my/?q=Miri" rel="noopener noreferrer" target="_blank">https://www.maukerja.my/?q=Miri</a></p><p><br></p><p>Selain dari itu, kalau tiada response dari majikan. kemungkinan mer ... Read More